Studere på nett

Har du behov for fleksibilitet i utdanningen din? Da kan nettstudier være riktig valg for deg. Med nettstudier kan du studere det du vil, der du er.

tre studenter

Er du avhengig av fleksibilitet for å kunne studere? Ønsker du å studere på dine premisser? Har du lyst til å studere, men har ikke mulighet til å flytte? Da kan nettstudier være et utmerket alternativ for deg. Du kan velge mellom en rekke skoler og studieprogrammer, uavhengig av hvor du bor. Nettstudier kan også enkelt kombineres med jobb, familieliv eller reise.

Se alle nettstudier

Hvordan fungerer nettstudier?  

For at du skal kunne studere på nett kreves det at du har en data med tilgang til internett. Visse nettstudier er helt webbaserte hvilket betyr at du aldri trenger å dra på skolen, hverken til opprop eller for eksamen. Det finnes derimot nettstudier hvor det forventes at du er til stede på et antall obligatoriske samlinger. Det er vanlig at disse samlingene foregår på ulike læresteder rundt om i landet. Før du takker ja til din studieplass kan det være bra å undersøke hvor og når samlingene foregår slik at du kan planlegge deretter.  

Det virtuelle klasserommet 

Å studere på nett betyr ikke lenger at du må studere alene. Som nettstudent får du ikke den samme sosiale skolehverdagen som en student på campus, men gjennom webbaserte læreplattformer har du mulighet til å dele innlegg, kommunisere med andre studenter, føre diskusjoner, stille spørsmål til læreren og se foreleseninger på video. På denne måten blir du en del av et digitalt klassemiljø fra frøste dag. 

Studiestart hele året

Flere nettstudier har opptak og studiestart hele året. De eneste datoene du må forholde deg til er tidspunkt for eksamen.

Veiledning over nett

Utdanningsinstitusjoner som tilbyr nettstudier, tilbyr ofte også veiledning over nett. Dette betyr at du kan stille spørsmål til lærere og forelesere over nett, og få den oppfølgingen du trenger underveis. Noen utdanningsinstitusjoner tilbyr også personlig veiledning, i form av en egen lærer som følger deg opp gjennom hele studietiden.

Nettbaserte studier med samlinger

Du kan også velge nett- og samlingsbaserte studier. "Nett- og samlingsbasert" betyr at det meste av innleveringer og undervisning foregår digitalt, men at studiet i tillegg har fysiske samlinger. På denne måten kan du studere hjemmefra med samme fleksibilitet, men samtidig møte lærere og medstudenter innimellom. På de fysiske samlingene kan du for eksempel delta på praktiske øvelser eller få gjennomgang av oppgaver som forbereder deg til eksamen.

Populære studier på nett


Annonser