Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi og administrasjon – Månedens student

Master i økonomi og administrasjon

Master i økonomi og administrasjon

Les mer

Navn: Inga Marie Ekle
Alder: 24 år
Skole: Norges Handelshøyskole
Utdanning: Master i økonomi og administrasjon

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

.

Hvorfor ønsket du å utdanne deg innen økonomi og administrasjon?

To stikkord som for meg var viktig: bredt fagområde og samfunnsaktuelt! For meg er det altså viktig å ta en utdannelse som gir meg mange og ulike muligheter, samtidig vet jeg at økonomi er et fagområde som er viktig nå og i fremtiden. Som ung er det vanskelig å vite akkurat hvilke arbeidsoppgaver man ønsker i fremtiden, med en økonomisk utdannelse får man innsikt i flere fagdeler som gjør at det er enklere å kartlegge interesse underveis og sikrer at du vet hvilken jobb du ønsker når du er ferdig.

Hvorfor valgt du nettopp Norges Handelshøyskole?

For meg var det viktig å velge det alternativet som ga meg den beste og rimeligste utdannelsen innenfor økonomi. Norges Handelshøyskole har lang erfaring med høyere utdannelsen innenfor økonomi, og fagmiljøet rundt skolen gjør at det ble et attraktivt første valg. I tillegg var det viktig for meg med godt studentmiljø og studentengasjement som NHH er suverene på.

Hva er dine interesser?

Her er det vel obligatorisk for en økonom å si tall og analyser, men tiltross for hvor tørre vi måtte høres ut har flertallet ganske mange andre interesser! For min del er det sosiale livet med venner og familie viktige interessefelt, og ellers er jeg glad i fysisk aktivitet og trening.  Generelt ganske A4 jente som har interesse lik flertallet av dagens studenter: byliv, cafer, kino, reise, trening, bøker,  tvserier.

Hvordan ser studiehverdagen ut?

Undervisningen ved NHH er veldig fri i den grad at det er lite obligatorisk underveis i studiet. Likevel bidrar skolen til å gjøre ”ansvar for egen læring” enklere ved å ha forelesninger, og gruppeoppgaver/innleveringer. En typisk hverdag er forelesning, lunsj & skravling i kantina, jobbe med innleveringer/gruppeoppgaver. For meg som ikke elsker å tilbringe timer på lesesalen alene med en bok, synes jeg det er veldig fint å jobbe i grupper og løse oppgaver sammen.

Hva er det mest interessante ved studiet?

Det er faktisk hvor mye forskjellig jeg lærer! Veldig mange er av den oppfattelsen av at økonomi er kun tall og analyser, men her fikk hvertfall jeg erfare at det er langt fra alt!  Du har alt fra strategiske og teoretiske analyse fag, bedriftsøkonomiske fag til mer samfunnsøkonomiske fag.  Jeg synes det er interessant å se hvordan økonomi kan brukes til så mye forskjellig og være nyttig innenfor en rekke tilnærminger i samfunnet.

Hva er mest utfordrende?

Som student generelt er det mest utfordrende å hele tiden prestere i form av gode karakterer, sosial omgangskrets samt kombinere dette med kanskje en deltidsjobb.  Ofte er det mest utfordrende presset man selv legger på seg, hvor man forsøker å ha resultat/måloppnåelse på alt og alle. Trikse er å erkjenne at vi alle har styrker og svakheter.

Hvordan foregår eksamensperioden?

Den enkelte har som regel en avsluttende eksamen i hvert enkelt fag de har hatt det semesteret. På NHH er det vanlig med 4 fag i semesteret som avsluttes med en skriftlig eksamen i slutten av perioden.  Varigheten på eksamen varierer mellom tre, fire og fem timer.

Jeg skal ikke lyve å si at eksamensperioden er gøy, men likevel er det en del av det å være student. Vi koser oss med mye fleksibilitet i starten av året, før eksamensperioden innhenter oss med lange dager på lesesalen,  god fjordland mat og tvserier på kveldene.

Hvordan er studentmiljøet?

Fantastisk! Det er virkelig et engasjerende miljø som bobler over av energi. Det beste er at det er noe for alle og enhver. Alt fra idrett, sang og dans, til veldedighet og næringslivsarrangement. Studentmiljøet gir deg avkobling fra det faglige og akademiske, gode vennskap og muligheten til å svære student med stor S!

Hva kan man jobbe som etter endt utdanning?

Siden økonomi er allsidig og variert utdannelse er det naturlig at du som økonom kan jobbe med mye forskjellig. Dette innebærer muligheter i flere bransjer og arbeidsområder, både i det offentlige og i det private.  Eksempler på bransjer kan være bank, forsikring, revisjon, konsulentvirksomhet, reiseliv, IT, departementer, universiteter/høyskoler, ideelle organisasjoner. Aktuelle arbeidsoppgaver er for eksempel markedsføring, personaladministrasjon, regnskap- og budsjettarbeid, økonomisk analyser og finans, forskning og utdanning.

Hvor tror du at du jobber om fem år?

Jeg håper jeg befinner meg i en jobb som gir meg både utfordringer og mestringsfølelse!  Jeg kunne tenkt meg å jobbe i et stort konsern hvor tverrfaglighet og gjensidig forståelse av flere fagområder er viktig.

Hva er din drømmejobb?

Min drømmejobb er å få jobbe med noe som utnytter mye styrker og evner. Jeg vil ha en jobb hvor jeg kan bidra med noe positivt, samtidig som jeg får muligheten til og hele tiden lære noe nytt og blir utfordret på nye områder. Jeg vil ha en jobb som ikke er kjedelig og forutsigbar, men spennende og lærerik!

Til slutt -  har du noen tips til andre som ønsker å jobbe / utdanne seg innen samme bransje som du?

Finn dine svakheter og styrker, og velg etter interesse! Ta en utdannelse og velg en jobb som både gir deg selvtillit og utfordringer på engang. Det er viktig å føle seg betydningsfull på en arbeidsplass, samtidig skal jobben/arbeidet gi deg mulighet til en kontinuerlig læringskurve.

Økonomisk utdannelse gir deg allsidige muligheter og åpner mange dører, for en usikker student ble dette avgjørende for meg og mitt valg.

Klikk her hvis du ønsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke/månedens student.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*