06 mar 2023

Simon Vesterhus Tofteland; Associate, RSM Norge, Lyngdal

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber med revisjon på RSM Norge sitt kontor i Lyngdal. Mine daglige oppgaver varierer i høy grad, avhengig av tid på året.  

På høsten jobber jeg stort sett med å få en forståelse av hvem kunden er og eventuelle endringer som har skjedd det siste året. For flere av kundene våre gjør vi også bilagskontroller på denne tiden. Avhengig av størrelsen på kunden, jobber vi enten alene, sammen med en oppdragsansvarlig, eller i team. Rundt årsskiftet drar vi også på varetelling hos flere av kundene våre. 

Utover våren jobber jeg med å gjennomgå de resterende delene av regnskapet, gjennom bl.a. avstemminger, fortsettelse av bilagskontroller og vurdering av selskapets eiendeler. Vi er ofte ute hos kunden mens vi jobber med dette, men det avhenger av kundens størrelse og kompleksitet.  

 

Se økonomiutdanninger her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det som er så spennende med å jobbe som revisor, er at jeg får et godt innblikk i ulike bransjer og en god forretningsforståelse. Det dukker stadig opp nye utfordringer og mer krevende arbeidsoppgaver, det liker jeg.  

Det er gøy å jobbe sammen med andre – enten det er kolleger eller ute hos kunden. Særlig ved mer uformelle besøk som f.eks. varetellinger hvor vi blir godt kjent med hvordan virksomheten fungerer og menneskene som jobber her, ikke bare ledelsen. 

Revisjon er et omfattende og krevende fagområde. Med mange lover og standarder som stadig er i endring, kan selv de mer erfarne bli usikre til tider. Dette er selvsagt noe utfordrende ved jobben, men fordelen med å jobbe i et mellomstort selskap som RSM Norge, er at det alltid vil være noen å spørre om innspill/hjelp. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Master i økonomi og administrasjon er en veldig generell utdannelse som man kan bruke til mye forskjellig. Den er et godt grunnlag når man skal ut i arbeidslivet, nettopp fordi den tar for seg mange ulike emner. Som revisor bruker jeg mye av det jeg har lært innen regnskap og økonomistyring, men også forståelsen av makroøkonomi og verdsettelse. I jobben min har jeg fått en enda bedre forståelse av disse fagområdene, enn det jeg hadde mens jeg var student.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Samhold

Det er viktig med godt samhold mellom kollegaer, hvor alle har et genuint ønske om at vi skal ha det bra på jobb. I og med at jeg jobber på et av de mindre kontorene i RSM Norge, er det ekstra viktig at alle kommer godt overens. Vi har gode samtaler om «alt og ingenting» i lunsjen, og et stort fokus på å hjelpe hverandre slik at alle leverer det de skal til riktig tid. Når man starter som nyutdannet i RSM Norge er det en felles onboardingperiode som gjør at man blir kjent med kolleger fra de ulike avdelingene. Det er ekstra gøy å treffe disse igjen på den årlige høstturen hvor hele RSM Norge samles.

  • Ansvar

Det er viktig for meg at ledelsen viser at de har tillit til meg og gir meg ansvar. Det at RSM Norge har mange mindre kunder, gjør at man ofte jobber alene sammen med oppdragsansvarlig - dermed får vi også mye ansvar fra tidlig av.

  • Utfordringer

Jeg synes det er spennende med utfordringer, enten faglig krevende arbeidsoppgaver eller oppgaver hvor man beveger seg utenfor egen komfortsone. I min jobb får jeg stadig mer krevende oppgaver, samtidig som jeg får god oppfølging og hjelp.

På hvilke måter er RSM Norge en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

En av fordelene i RSM Norge er at vi er akkurat passe store. Vi er store nok til at det er mange man kan spørre om hjelp underveis, samtidig som avstanden mellom medarbeider og oppdragsansvarlig alltid er kort. Vi har en del mindre kunder, som fører til at man får være med på hele revisjonsprosessen fra A til Å.  

Revisjonsyrket er kjent for å ha mye overtid på våren. Dette gjelder også i RSM Norge, men her er det stort fokus på work-life balance. Etter et langt årsoppgjør har vi gode muligheter for avspasering, samt at vi har kortere arbeidsdager på sommerhalvåret.  

Hvert år reiser ansatte fra alle kontorene våre på en høsttur. I høst var vi eksempelvis på Voss hvor jeg fikk prøve meg på juving. Det var skikkelig gøy! 

Møt andre medarbeidere fra RSM Norge

 

Sist oppdatert: 06 mar 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 06.03.2023

Samuel Nordby, Associate, RSM Norge, Oslo

Møt Samuel Nordby i RSM Norge og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Beate Andal, Associate, RSM Norge, Trondheim

Møt Beate Andal i RSM Norge og les hva hun sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan hun bruker sin utdannelse og hvorfor hun brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Are, Software Developer, twoday IT Minds

Møt Are i twoday IT Minds og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer