06 mar 2023

Inga Salvesvold; prosjektlederassistent, OBOS

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Arbeidsoppgavene mine er veldig varierte, og avhenger av hvilken fase prosjektene er i. Nå jobber jeg med to prosjekter som er under bygging, hvor jeg aktivt følger opp prosjektene med fokus på fremdrift, økonomistyring og at nødvendige oppgaver blir utført til rett tid. I tillegg er jeg involvert i prosesser med offentlige myndigheter, markedsføring, salg og oppfølging av kontrakt med totalentreprenør. 

 

Se eiendomsutdanninger her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det må være å få jobbe med alle faser av boligprosjektene, fra tidligfase til overlevering av ferdige boliger. Det er utrolig motiverende å se prosjektene ta form, både på papir og deretter på byggeplassen, og vite at noen gleder seg til å flytte inn i sin helt nye bolig.  

Boligprosjekter er sammensatte, og jeg må håndtere mange oppgaver samtidig. Heldigvis har jeg blitt god til å lage prioriteringslister og ta raske beslutninger. Samtidig er det viktig å presisere at dette ikke er et «one man show». Jeg hadde ikke klart å gjøre en god jobb uten de dyktige menneskene jeg samarbeider med i prosjektteamet, som prosjektselgere, kundekontakter og andre støttefunksjoner i OBOS.  

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Jeg føler at utdanningen har gitt meg et godt utgangspunkt for å utvikle meg innen prosjektledelse av boligprosjekter. Masterstudiene har gitt meg god forståelse for eiendomsutvikling som tverrfaglig profesjon, og omfatter blant annet kurs i eiendomsmarked og -analyse, prosjektøkonomi, byplanlegging og eiendomsjus. Dette er kunnskap som jeg anvender i jobben som prosjektlederassistent.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver
  • Stor frihet til å velge hvordan jeg skal løse arbeidsoppgavene mine 
  • Heldig å få jobbe med hyggelige og flinke folk

På hvilke måter er OBOS en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Her er det flere ting jeg ønsker å trekke frem!  

  • Arbeidsmiljøet er veldig godt. Jeg opplever at OBOS har en kultur som bidrar til engasjerte og fornøyde ansatte. Det er gøy å være på jobb, og alle tar seg tid til å hjelpe hverandre i en hektisk hverdag. Det er noe jeg verdsetter høyt, særlig som nyutdannet. 
  • Det er positivt at OBOS satser på nyutdannede, og legger til rette for at ansatte kan utvikle seg internt i organisasjonen. I stillingen som prosjektlederassistent går jeg «i læra» hos en erfaren prosjektleder, og på sikt er målet at jeg skal bli selvstendig prosjektleder. Dette er motiverende og samtidig trygt, da jeg vet at jeg alltid kan stille spørsmål og spørre om hjelp dersom jeg står fast.   
  • Sist, men ikke minst, har jeg en spennende og meningsfull jobb. Det er et stort ansvar å jobbe med boligutvikling, da prosjektene som bygges er med å påvirke de fysiske omgivelsene til de som bor, jobber og lever i nærområdet. Utfordringen, og en viktig motivasjonsfaktor, er å skape gode boligprosjekter som tar hensyn til nabolaget og miljøet rundt, samtidig som det er lønnsomt.  

Møt andre medarbeidere fra OBOS

Sist oppdatert: 06 mar 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.03.2023

Møt twoday IT Minds

Les om twoday IT Minds og hva de ansatte sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan de bruker sin utdannelse og hvorfor de brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Jarrod Carmichael, Technology Consultant, BearingPoint

Møt Jarrod Carmichael i BearingPoint og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Simon Vesterhus Tofteland, Associate, RSM Norge, Lyngdal

Møt Simon Vesterhus Tofteland i RSM Norge og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer