23 mai 2023

Perry Sebastian Breesth; Advokatfullmektig / Associate, Law, KPMG Oslo

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Som advokatfullmektig i gruppen for Corporate Tax jobber jeg med alle typer skatterettslige problemstillinger for selskaper. Problemstillingene varierer veldig, og spenner fra rene compliance-spørsmål som når skattemeldinger skal leveres, til komplekse skatterettslige problemstillinger. I tillegg bistår vi selskaper i transaksjonsprosesser, reorganiseringer og tvister med skattemyndighetene. 

Jeg har en variert arbeidshverdag, hvor dagene sjelden er like. Arbeidsoppgavene innebærer å skrive notater basert på problemstillingene jeg jobber med, rapporter fra selskapsgjennomganger og andre leveranser. Det er også stadige møter, både interne og eksterne. Jeg er også så heldig å få være en del av rekrutteringsteamet som har ansvaret for trainee- og skriveplassordningen hos KPMG Law Advokatfirma. 

 

Se utdanninger i rettsvitenskap her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Skatterett er et område som hele tiden er i utvikling, og rettsområdet påvirkes både av internasjonale impulser og det politiske miljøet. Dette gjør at skatteretten er i stadig endring, og at det dukker opp nye problemstillinger, eksempelvis gjennom lovendringer. I tillegg til å gi råd på det juridiske, må jeg også ha med meg den kommersielle siden av problemstillingen. Dette er utfordrende, interessant og veldig lærerikt.

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Alt vi gjør av juridisk arbeid, handler i bunn og grunn om den juridiske metoden, som er grunnstammen i jusutdanningen. Likevel er det man lærer under studiet og problemstillingene man står ovenfor i arbeidslivet veldig forskjellige, og jeg lærer noe nytt hver dag.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • At jeg har muligheten til å utvikle meg faglig. 
  • At det er gøy å gå på jobb, og at jeg trives med kollegaer.
  • At det er takhøyde for å være seg selv. 

På hvilke måter er KPMG en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

KPMG Law Advokatfirma er en del av KPMG-familien, som er en global organisasjon som det er veldig gøy å være en del av. Som følge av at vi har KPMG-kontorer i 145 land jobber vi mye på tvers av landegrensene med internasjonale spørsmål, noe jeg synes er veldig spennende! I tillegg får jeg jobbe med flere av de fremste innenfor sitt fagområde, noe som er veldig inspirerende og lærerikt. I KPMG jobber vi også i tverrfaglige team, og samarbeider med andre avdelinger og personer med ulik fagkompetanse. Dette gjør ikke bare at sluttproduktet blir bedre, men også at man lærer av andres kompetanse. 

I tillegg er det sosiale miljøet hos KPMG Law fantastisk, og jeg kan stolt si at jeg ser på mine kollegaer ikke bare som kollegaer, men som mine venner. 

Møt andre medarbeidere fra KPMG

 

Sist oppdatert: 23 mai 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.03.2023

Møt twoday IT Minds

Les om twoday IT Minds og hva de ansatte sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan de bruker sin utdannelse og hvorfor de brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Henriette Cecilie Breilid, Senior Manager/Senioradvokat, Deloitte

Møt Henriette Cecilie Breilid i Deloitte og les hva hun sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan hun bruker sin utdannelse og hvorfor hun brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Øyvind Svensvik, Associate - Revisjon, Grant Thornton

Møt Øyvind Svensvik i Grant Thornton og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer