06 mar 2023

Jarrod Carmichael; Technology Consultant, BearingPoint

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber som konsulent i Data og Analytics-teamet hos BearingPoint. I det daglige jobber jeg med ulike prosjekter for våre kunder både i Norge og utlandet. Arbeidsoppgavene mine kan variere veldig, og det er avhengig av prosjektet og type støtte oppdragsgiver trenger. I prosjekter hvor jeg jobber som data engineer, forvalter jeg store datamengder. Fokuset er på utvikling, distribusjon, administrasjon og optimalisering av data pipelines og infrastruktur for å transformere og overføre data til de personene eller systemene som krever det.  

Jeg jobber også med prosjekter som fokuserer på data science, der jeg samarbeider tett med interessentene for å forstå deres mål og bestemme hvordan data kan brukes for å nå disse målene. Jeg designer datamodelleringsprosesser, lager algoritmer og prediktive modeller for å trekke ut dataene virksomheten trenger, hjelper til med å analysere dataene og dele innsikten. Uansett hvilken rolle jeg har i et prosjekt, så er hovedoppgaven min til syvende og sist å skape verdi for kundene våre fra deres data. 

 

Se økonomiutdanninger her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Den mest spennende delen av arbeidet mitt er å bruke teknologi for å løse praktiske problemer. Teknologi og metodikk går raskt fremover, og jeg liker å følge utviklingen. Jeg liker virkelig å bli presentert for et problem og finne mulige løsninger samtidig som jeg forstår fordelene og ulempene med hver løsning. I tillegg er hvert prosjekt ulikt, dette gjør at arbeidsdagene mine varierer fra dag til dag og måned til måned. 

Den mest utfordrende delen av arbeidet mitt er å følge med på utviklingen av ny teknologi. Det er alltid noe nytt å lære. Jeg motiveres av å lære nye ting, men det krever ekstra innsats å holde ferdighetene mine oppdatert gjennom kursing og sertifiseringer. Dette er imidlertid akkurat det som skal til for å gjøre meg til en god konsulent. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Jeg bruker primært utdanningen min innen finans og Business Analytics i rollen som Technology Analyst. Mastergraden min i Business Analytics ga meg en sterk teknisk base. Mange av ferdighetene som jeg bruker daglig innen Data Science, Business Intelligence og Data Engineering, ble jeg introdusert for og lærte gjennom studiene. Min finansgrad har hjulpet meg mye i prosjekter for finansbransjen. Som konsulent sitter jeg ofte sammen med personer som har ekspertise innen finans, det å ha denne utdannelsen gjør det lettere for meg å forstå deres behov og hvordan det kan omsettes til tekniske spesifikasjoner.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Verdiskapning: Jeg liker å kunne se den direkte innvirkningen arbeidet mitt i et prosjekt har for bedriften. Det er en veldig tilfredsstillende følelse å vite at det du har skapt er verdifullt for interessentene gjennom den innsikten du har generert.
  • Kontinuerlig utvikling: Verden er i stadig utvikling, og det burde vi også være. Å jobbe med teknologi krever at jeg hele tiden forbedrer ikke bare mine tekniske ferdigheter, men også menneskelige ferdigheter, i min rolle som konsulent.
  • Dyktige kolleger: Jeg er veldig heldig som får jobbe med en gruppe mennesker som er veldig talentfulle. Jeg kan lære mye, og det er lett å sparre med kollegene mine om prosjekter jeg jobber med.
     

På hvilke måter er BearingPoint en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

BearingPoint har som fokus management consulting og teknologi. Man får mulighet til å jobbe med ledende virksomheter innenfor forskjellige industrier både her i Norge og i utlandet. Hos oss får man jobbet med faglig dyktige og ambisiøse medarbeidere som har sterke analytiske egenskaper, god teknologikompetanse og evne til å samarbeide.

Miljøet på kontoret er inspirerende, og alle er flinke til å utfordre både hverandre og våre kunder. Strukturert personlig utvikling er et viktig tema i BearingPoint. Alle som starter, får tildelt en egen mentor. Sammen med din mentor vil du kontinuerlig sette deg mål og utvikle din langsiktige karriereplan. Jeg liker veldig godt at man blir vist mye tillit og får tidlig ansvar på prosjekt.

Men det er ikke bare arbeidet som gjør BearingPoint til en attraktiv arbeidsplass, det arrangeres veldig mye sosialt året rundt som skaper god stemning og gjør oss til en enda tettere gjeng. Jeg trives veldig godt med å jobbe i BearingPoint.   

Møt andre medarbeidere fra BearingPoint

Sist oppdatert: 06 mar 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.03.2023

Møt Grant Thornton

Les om Grant Thornton og hva de ansatte sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan de bruker sin utdannelse og hvorfor de brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Danat Tekie, Senior Konsulent, Deloitte

Møt Danat Tekie i Deloitte og les hva hun sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan hun bruker sin utdannelse og hvorfor hun brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Muneeb Rana, .Net Utvikler, OBOS

Møt Muneeb Rana i OBOS og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer