Vis studentum.no som: Mobil

Massasjeterapeut og helsekonsulent

Navn: Lene Friberg GullbråInstitutt for Helhetsmedisin
Yrke
: Massasjeterapeut og bedriftsmassør/helsekonsulent i Proaktiv Helse
Utdanning: Massasjeterapi på Institutt for Helhetsmedisin - IFH

____________________________________________________________________________________________

Massasjeterapeut Hvilken utdanning har du gått, og hvorfor søkte du på dette studiet?

Jeg er straks ferdig med studie i massasjeterapi på Institutt for Helhetsmedisin (IFH) i Oslo. Jeg ble utbrent og fikk kronisk uttmattelsessyndrom i 2009. Når man opplever en krise eller en alvorlig sykdom endres ofte ens fokus på hva som er viktig i livet. For meg ble det viktig å få muligheten til å hjelp andre mennesker til et bedre liv. I mitt sykdomsforløp fikk jeg veldig god hjelp av en muskelterapeut. Jeg ble interessert i faget og ønsket selv å omskolere meg til å bli massasjeterapeut.

Hva var det beste med utdanningen du fikk hos IFH?

At jeg fikk et helhetlig studie innen massasjeterapi. Studiet er så mye mer enn bare massasje. Man blir grundig utdannet i alt fra fysiologi/anatomi til massasje, skadebehandling, og ikke minst kommunikasjon og etikk. Derfor føler jeg meg trygg og godt rustet til å utføre en god jobb som terapeut. IFHs fagkombinasjon gir en god kvalitetssikring for terapeutene og ikke minst klientene. I tillegg er studiet basert på mye praksis i form av klientbehandling på skolen.

Hvor jobber du i dag og hva jobber du med?

Jeg jobber i Proaktiv Helse som driver med forebyggende bedriftsmassasje. Der er jeg bedriftsmassør og helsekonsulent. Jeg har faste bedriftskunder som jeg gir 20 min. forebyggende massasje hver 14. dag. I tillegg har jeg startet min egen klinikk som holder til på et treningssenter i Lier, og heter Mye Bedre.

Hva er det beste med jobben din?

Som bedriftsmassør er det utrolig energiskapende å møte alle de glade ansatte ute i bedriftene som gleder seg til hver gang jeg skal komme å gi dem massasje. For de fleste er det ukas høydepunkt. På klinikken er det morsomt å se hvor god effekt behandlingen har og hvor stor tillitt man bygger opp overfor sine klienter. Jeg blir så glad av å se at andre mennesker får det så mye bedre!

  …og mest utfordrende?

Til tider kan det være fysisk tungt belastning på kroppen dersom man har mange klienter på rad. Da kan det være at selv massasjeterapeuten trenger en behandling! :)

Hvem passer utdanningen og yrket for?

Utdanningen passer for de som liker å hjelpe andre, er opptatt av menneskers helse og velvære og vil ha et fysisk yrke med spennende utfordringer.

Har du tips til andre som vil jobbe med det du gjør?

Kom å få en klientbehandling på IFH og kjenn på kroppen hvilke positive effekter massasjeterapi kan ha. Se hvor gøy studentene har det!

Hvilke andre jobbmuligheter har man etter å ha tatt utdanningen du tok?

Her er det egentlig bare kreativiteten som stopper for mulighetene. Man kan jobbe innenfor idretten med idrettsmassasje, på treningssenter, starte egen klinikk, jobbe i bedriftsmarkedet med bedriftsmassasje, på Spa med velvære etc. Du kan reise verden rundt og ha med deg jobben over alt. Alle trenger massasje!

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg har planer om å bli i Proaktiv Helse hvor jeg også jobber en del administrativt i selskapet. I tillegg skal jeg utvikle klinikken min og bygge opp en god og stabil kundemasse. 

Institutt for helhetsmedisin

» Les mer om utdanningen Massasjeterapi

» Kontakt Institutt for Helhetsmedisin for mer informasjon

» Arkiv: Månedens yrke


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*