Vis studentum.no som: Mobil

Månedens yrke – Kostholdsveileder

Navn: Helene Michelle Hammeren (21)Active Education
Yrke: Kostholdsveileder på Trento Sørumsand
Utdanning: Ernæring og kosthold  ved Active Education

________________________________________________________________________________________

Månedens yrke - Kostholdsveileder - Active Education

KostholdsveilederHvilken utdanning har du gått, og hvorfor søkte du på dette studiet og denne skolen?

Jeg har gått Ernæring-og kostholdsstudiet med Active Education i Oslo. Jeg valgte dette studiet fordi jeg er utrolig interessert i helse og da spesielt ernæring. Drømmen er å kunne hjelpe andre mennesker i en vanskelig situasjon, så derfor var dette uten tvil utdanningen for meg.

Det er flere grunner til at jeg valgte Active Education. Skolen og foreleserne hadde jeg hørt mye bra om. Jeg leste meg også litt opp på de forskjellige skolene på nett og fant ut at dette med helgestudier passet meg utrolig fint i tillegg til det gode intrykket jeg fikk av Active Education. De er også kjent for høy faglig kvalitet, noe som var viktig i mitt valg.

Hva var det beste med Kostholdsveileder-utdanningen hos Active Education?

Det beste med utdanningen var lærerene og hvordan kurset var lagt opp. Jeg synes jeg fikk utrolig mye ut av disse helgene og det var utrolig spennende. Undervisningslokalene må jeg også trekke frem. De er utrolig fine, med god plass, og god luft.

At vi fikk en helg med coachingkurs også synes jeg var utrolig bra. Det var litt annerledes og vanvittig spennende. Det er mye bra å si om utdanningen og derfor vanskelig å trekke ut noen enkelte ting jeg likte best.

Man kan også reise utenlands med Active Education og ha samme gode oppfølging og læring. Dette er et superbra og seriøst tilbud hvor du kan kombinere reising med et heltidsstudie.

Hvor jobber du i dag og hva jobber du med?

Idag jobber jeg på Trento Sørumsand, et treningssenter hvor jeg er Kostholdsveileder og Personlig trener. Studerer også fulltid ved siden av slik at jeg får en bredere utdanning med fokus på ernæring.

Hva er det beste med jobben som Kostholdsveileder?

Det å få jobbe med det jeg brenner for er jo fantastisk i seg selv. Man jobber etterhvert sammen for å nå målene en setter og det å lykkes sammen med noen og se helsegevinsten hos de enkelte er det beste med jobben som Kostholdsveileder! Det er en utrolig givende og spennende jobb.

…og mest utfordrende?

Det mest utfordrende for meg må være da jeg hadde min første kunde. Altså startsfasen, og det med å skaffe sine egne kunder. Du må skape tillit og gå frem for å være profesjonell i yrket ditt. Dette gir utdanningen mye informasjon om, slik at det blir enklest mulig for deg og at du stiller forberedt. Så etter et par kunder var det som at dette var noe jeg hadde jobbet med lenge. Er man interessert og engasjert så går det som regel alltid den rette veien.

Hvem passer Kostholdsveileder-utdanningen for?

Kostholdsveileder-utdanningen synes jeg passer de fleste som har interesse for helse i sin helhet. En trenger ikke nødvendigvis være super opptatt av sitt eget kosthold for å begynne på dette studiet. Du vil lære utrolig mye og bli inspirert ved å ta dette studiet. Du vil også kunne hjelpe andre personer med din kunnskap om kosthold. Det er mye snakk om kosthold i disse tider, med utrolig mye fokus på kropp og helse. Liker du å jobbe med mennesker og hjelpe mennesker i en kanskje vanskelig situasjon er dette studiet for deg!

Du må selvfølgelig være trygg på deg selv og ha vilje og innsats til å bli best i det du holder på med.

Ernæringsveileder

Har du tips til andre som vil jobbe som Kostholdsveileder?

En god, bred og seriøs utdanning som du vil få gjennom Active Education er først og fremst viktig for at du skal lykkes og føle deg trygg på det du driver med. Det samme med å finne deg en arbeidsplass du trives, med en god sjef, gode kolleger og et sted du hele tiden kan utvikle deg er viktig for å lykkes.

Når du er ute i jobb vil jeg anbefale å se kundene dine som de de er og ikke sammenlikne med andre mennesker eller deg selv. Ta utgangspunkt i en og en problemstilling evt. to og start der. Det er mange som vil komme med et kosthold du ikke har sett maken til og bli ivrig med all den kunnskapen du kan for å hjelpe denne personen. Ta et og et steg av gangen, ikke stress for fort frem.

Skap et godt rykte på deg ved å være blid og positiv og se hvert enkelt individ som det er. Hjelpe de med det de trenger og kanskje vil det oppstå enda en gevinst ved endringene du oppnår.

Hva er dine fremtidsplaner?

Mine fremtidsplaner er å jobbe innenfor et sykehus med ernæring og helse. Jeg vil jobbe med de som trenger hjelp til kosthold og aktivitet pga. en diagnose de har fått, mangel på kunnskap, psykiske problemer osv. Jeg vil hele tiden utvikle meg og bli best mulig.

 Les mer Kontakt Active Education for mer informasjon om ernæringsutdanningen

 Les mer Se hele utdanningstilbudet til Active Education


Kommentarer:


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*