Matteknikere kontrollerer matvarer for å sikre at de holder den kvaliteten som forventes.
En mattekniker jobber med kontrollarbeid innen næringsmiddelindustrien.
Næringsmiddelindustrien er bedrifter som produserer mineralvann, mat, jordbruksprodukter og andre næringsmidler.
Vanlige arbeidsoppgaver for en mattekniker:- kvalitetskontrollere råstoffer og ferdige produkter fra for eksempel fisk- eller landbruksbransjen
- overvåke produksjonen, og se til
Som mattekniker må du være systematisk og nøyaktig. Du må ha interesse for feltet og du må kunne forholde deg til strenge regler til kvalitetssikringsjobben du gjør.
For å bli mattekniker kan du ta toårig teknisk fagskole innen matteknikk. Etter endt fagskolestudium får du tittelen fagskoleingeniør.
Gjennomsnittslønn |
68 510 NOK * |
Per måned |
Lønnsstatistikk
Gjennomsnittslønn for Mattekniker
-
68 510 NOK
-
63 740 NOK
-
73 730 NOK
Gjennomsnittslønn for alle kjønn per sektor
Viser:
-
73 250 NOK
-
54 180 NOK
Lønnsutvikling for Mattekniker
-
53 840 NOK
-
54 740 NOK
-
56 660 NOK
-
58 380 NOK
-
58 930 NOK
-
61 020 NOK
-
63 880 NOK
-
68 510 NOK
-
4 NOK
-
4 NOK
Annonser