Trondheim: Norges 2. beste studentby 2023

Trondheim er ikke bare en av Norges største studentbyer, men også en av Norges beste. Her kan du lese mer om nøyaktig hva det er som gjør studentbyen til et av landets beste!

Trondheim

Denne urbane byen med en herlig småbysjarm har en lang historie som et utdanningssentrum som tar imot alle nye studenter med åpne armer.  

Innbyggere: 210 496

Antall studenter: 35 720

Beste kvalitet: Kulturliv

Utdanninger i Trondheim

 
Med nesten 36 000 studenter er det bare Oslo som huser flere studenter. Med så mange studenter samlet i én by, er det for mange en utfordring å ta vare på alle sammen; Trondheim tar utfordringen på strak arm. Det er mange grunner til at byen kaprer andreplassen i årets undersøkelse. Her kan du lese mer om hva som gjør Trondheim til en av Norges beste studentbyer.  

    Trondheim - kart

Kulturliv 

Trondheim er en av Norges eldste byer, grunnlagt i 997 e.Kr. Byen har dermed hatt god tid til å etablere og utvikle et samfunn med et rikt kulturliv. Dette er fremtredende når vi ser på hvor tilfredse studentene i byen er, samt hvor mange kulturelle opplevelser du finner og bredden av dem. Ingen andre studenter i Norge er mer fornøyd med kulturtilbudet enn i Trondheim, som tar førsteplassen i denne parameteren.  

I Trondheim finner du en rekke ulike arrangementer, museer, kunstgallerier, musikkfestivaler og aktiviteter som beriker ditt kulturliv. Et godt sted å starte for å få mest ut av kulturlivet, er å bli med på Norges største kulturfestival; UKA i Trondheim. Men det er langt mer å oppleve her. 

Kulturelle opplevelser og ting å gjøre i Trondheim:  

Rockheim 

Rockheim er mer enn et musikkmuseum. Her opplever du norsk musikk- og kulturhistorie gjennom tidene, fra 1950-tallets ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold og musikkproduksjon. Men du kan også ta del i de mange aktivitetene som arrangeres her; blant annet allsang, musikkquiz og lyd-lab hvor du kan produsere elektronisk musikk. Det er også mulig å nyte mat og drikke med panoramautsikt på museets restaurant. 

Naturliv

Trondheim har et rikt naturliv du kan oppleve gjennom turer på ski, båt og til fots. Det er flere vakre naturdestinasjoner å velge mellom, blant annet Liabekken, Burmaklippen, Geitfjellet, Storfossen, Våttakammen og en rekke hytter i marka du kan besøke. For de som ønsker en mer utfordrende reise kan du gå Trondheims 7 topper på én og samme dag, med en distanse på 30,9 km.  

Er du heldig, kan du ved flere av disse destinasjonene se nordlyset på en klar nattehimmel. 

Tyholttårnet 

Dersom du ønsker et rimelig måltid på restaurant med en slående panoramautsikt, bør du ta turen til Tyholttårnet. Her spiller det heller ingen rolle hvilket bord du får, for gulvet roterer sakte slik at du får se hele Trondheim i løpet av ditt måltid her.  

Historiske museer 

Det finnes flere historiske museer i Trondheim. Hvis du vil dykke ned i den rike krigshistorien i byen, bør du ta en tur innom Forsvarsmuseet Rustkammeret. Her lærer du blant annet om hjemmestyrkenes aktivitet under andre verdenskrig. Ønsker du å gå enda lenger tilbake i tid kan du besøke Sverresborg folkemuseum, et av landets største kulturhistoriske friluftslivsmuseer om Trondheim fra 1700-tallet. 

Havørnsafari 

Tar du turen ut til Hitra kan du bli med på havørnssafari i en tradisjonell trebåt. Nyt den norske skjærgården med krystallklart hav, frisk sjøbris, nordisk dyreliv og få vakre bilder av havørnen.  

Havørn

Uteliv 

Mange studenter ser etter et godt utelivstilbud som en del av det sosiale studentmiljøet. Studietiden skal nytes, og den kan nytes med en kald øl i hånden (med eller uten alkohol, så klart). Med et stort og bredt utvalg, er det ikke rart at Trondheim har Norges nest mest fornøyde studenter med utelivstilbudet. Du finner både brune puber, fancy cocktailbarer, ulike nattklubber, hyggelige bryggebarer og flere studentbarer. Mange av utestedene kan du oppleve under fadderuka og oppsøke dine favoritter med gode venner i ettertid.  

Et lite utvalg av utesteder i Trondheim:  

Work-Work 

Work-Work er en spillbar med både TV-spill, brettspill, shuffleboard og arkadespill – et perfekt sted for morsomme aktiviteter med venner.  

Britannia Bar 

Ønsker du en sofistikert bar med gode drinker, bør du ta turen til Britannia Bar. Denne baren vant også “beste cocktailmeny i Norge 2020”.  

Lokal Bar 

Opplev ny musikk fra ulike gjesteartister på Lokal bar. Aldersgrensen er 20 år, men for enkelte konserter er det også åpent for alle over 18 år.  

Trondhjem Mikrobryggeri 

Setter du pris på en god øl? På Trondhjem Mikrobryggeri kan du teste ut en mengde ulike ølsorter; alle brygget stedet! 

Videreutdanning 

Trondheim har helt tydelig mange gode kvaliteter som studentby. Av den grunn er det mange som ønsker å fortsette sin studietid her og ta en videreutdanning. Trondheim er nemlig den byen i Norge som tilbyr nest flest master- og forskningsutdanninger, med alt fra videreutdanninger innen scene, film og TV til master i biovitenskap.  

Boligalternativer 

Til tross for at svært mange studenter søker til Trondheim som studiested, er det ikke like lett å skaffe seg et sted å bo her som student. Når vi ser på studentboliger, hybler, rom i bofellesskap og leiligheter du kan leie med venner eller medstudenter, er Trondheim et av de vanskeligste stedene å kapre seg en bolig. Dette er også den parameteren Trondheim scorer dårligst i, i undersøkelsen. Skal du studere i Trondheim anbefaler vi deg derfor å planlegge godt og starte tidlig med letingen etter et sted å bo. 


Slik rangerte Trondheim i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #20
Studiemiljø #4
Videre utdanningsmuligheter #2
Karrieremuligheter #6
Ekstrajobb #21
Boligalternativer #34
Kollektivtransport #6
Helsetilbud #2
Kulturliv #1
Uteliv #2

 
Kilder: rockheim.no, visittrondheim.no, kultur.forsvaret.no, tripadvisor.no 


Annonser