Trondheim: Norges 3. beste studentby 2022

Velkommen til Trondheim, den urbane byen med småbysjarm! Trondheim kaprer ikke bare en tredjeplass i kåringen årets studentby, men også i listen over Norges største byer.

Trondheim har i lang tid vært et utdanningssentrum hvor alle studenter er hjertelig velkomne. Med nesten 39.000 studenter er Trondheim den nest største studentbyen i Norge. Det er bare Oslo som er større. Dette gir rom for å møte mange nye venner, ta del i ulike studentaktiviteter og ta videreutdanning. Les mer og finn ut om Trondheim kan være studentbyen for deg!

Innbyggere: 209 802

Antall studenter: 38 736

Beste kvalitet: Helsetilbud

 

Helsetilbud

I Trondheim er studentene blant de mest fornøyde når det gjelder helsetilbudene som tilbys, kun Tromsø rangerte bedre. En frisk og sunn helse er grunnleggende for å få et godt liv, og det kan være både utfordrende og tidkrevende med helseplager. Det er derfor godt å vite at du vil bli tatt godt vare på dersom du har eller skulle få noen helseplager under din studieperiode. 

Videreutdanning

Trondheim har mange gode kvaliteter som studentby, som gjør at mange ønsker å fortsette sin utdanning akkurat her. Uansett hvilken studieretning du ønsker å ta en videreutdanning i, vil du finne den her. Trondheim er nemlig den byen i Norge som tilbyr tredje flest master- og forskningsutdanninger, med alt fra videreutdanninger innen sykepleie til master i vei og jernbane. 

Studentliv og kulturtilbud 

Studietiden handler ikke bare om å lese og få de beste karakterene. Det er en tid for å møte nye venner og oppleve nye ting. Med et rikt studentliv og aktiviteter du kan gjøre i Trondheim, er det ikke rart at byen scorer høyt på begge disse. Her kan du blant annet oppleve Norges største kulturfestival (Uka), studentfestivaler, teater og konserter. 

Det er også mange friluftsaktiviteter i byen du kan oppleve selv så vel som med venner. Gå for eksempel en tur til Geitfjellet og se Trondheim fra ett av byens beste utkikkspunkt. Brunsj og utepils på Trondheims brygger kan vel også regnes som en friluftsaktivitet, for de av dere som trives bedre med slike aktiviteter… 

Ekstrajobb

Muligheten til ekstrajobb ved siden av studiene, er det området Trondheim scorer lavest på i undersøkelsen. Når vi henter inn data på antall ekstrajobber i området, er byen blant de med flest antall deltidsjobber tilgjengelig. Fordi det også er så mange innbyggere her, blir konkurransen om de tilgjengelige jobbene også større. Likevel ligger Trondheim over gjennomsnittet i ekstrajobber og havner til slutt på en 12. plass. 

Bolig

Det er ikke nødvendigvis lett å skaffe seg en studentbolig i Trondheim. Selv om Tromsø har nest flest studentboliger av alle byer i Norge, er det også veldig mange studenter. Det er derfor et mye høyere behov for studentboliger her. Ser vi på forholdet mellom antall studentboliger og antall studenter, er det ikke nok studentboliger til å huse mer enn 15% av alle studentene. Det kan derfor bli lang kø og ventetid før du får en studentbolig. Mange velger heller å flytte sammen med venner eller medstudenter i kollektiv, som kan være et bedre og billigere alternativ. 

Utdanninger i Trondheim


Slik rangerte Trondheim i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #9
Karrieremuligheter #6
Studentliv #6
Ekstrajobb #12
Bolig #11
Kollektivtransport #2
Kulturtilbud #2
Master og forskningsutdanninger #3
Helsetilbud #1

Annonser