Tromsø: Norges 2. beste studentby 2022

Velkommen til Norges nest beste studentby, Tromsø! Dersom du er en av dem som legger vekt på helsetilbud, billig transport og et godt studentliv, bør du fortsette å lese. 

Tromsø ligger ikke bare langt oppe i Norge, men også i rangeringene i vår undersøkelse av Norges beste studentby. Med over 12.000 studenter er Tromsø en av landets største studentbyer. Dette bidrar til å skape et godt studentmiljø med mange muligheter for å finne sin plass! Dersom dette er en by du trives i er også mulighetene for videre utdanning store.

Innbyggere: 77 399

Antall studenter: 12 480

Beste kvalitet: helsetilbud

 

Helsetilbudet

God helse er viktig for alle, uansett om man er klar over det eller ikke. Faktisk er det en direkte sammenheng mellom helse og selvoppfattet velvære. Tromsø er den byen som har de mest fornøyde studentene når de gjelder de helsetilbudene som finnes. Får du helseplager i løpet av utdanningen, er det derfor fint å vite at du blir tatt godt vare på her.

Kollektivtrafikken

Tromsø kalles ikke bare for nordens Paris, men regnes også som den arktiske hovedstaden. Mange reiser til akkurat denne byen for å oppleve den vakre naturen - fjellene, midnattssolen og nordlyset. Med alle disse opplevelsene i nærområdet, er det fint å vite at man kan komme seg rundt komfortabelt og til en billig penge. Tilfredsheten med kollektivtrafikken er godt over gjennomsnittet, og med studentrabatt på månedsbilletten blir dette så godt som en garanti. 

Studentliv

Studentperioden er noe du vil se tilbake på for alltid. Alt fra fadderuker og studentaktiviteter til forelesninger og kollokviegrupper legger grunnlaget for nye opplevelser og venner. Mange av disse vennskapene varer livet ut. Tromsøs studenter er blant de mest fornøyde når det gjelder studentlivet, så sannsynligheten er stor for at du vil samle opp mange gode minner med nye venner her. 

Få inspirasjon til hva du kan gjøre som student i Tromsø her!

Faglig kvalitet og videre utdanning

Faglig kvalitet er det våre respondenter mente var det desidert viktigste når man velger hvor man skal studere. Også her rangerer Tromsø høyt, som ligger over snittet på alle elementene som i denne undersøkelsen utgjør den faglige kvaliteten. Dersom du i tillegg ønsker å fortsette dine studier og ta videreutdanning høyere nivå, er mulighetene mange. Tromsø er den byen i Norge med sjette flest master- og forskningsprogram. 

Tromsøs forbedringspotensialer

Ekstrajobb

Tromsøs laveste rangering er i ekstrajobber, der byen havner på en 12. plass. Mange studenter ønsker å jobbe ved siden av studiene, for å ha litt ekstra å leve på under studietiden. Det er mange ekstrajobber tilgjengelig i Tromsø når vi henter inn data. Faktisk er det fler ekstrajobber tilgjengelig per innbygger enn gjennomsnittet. Dette betyr at du fortsatt har gode sjanser til å finne deg en jobb ved siden av studiene, det vil bare være lettere flere andre steder.

Studentbolig 

Tromsø er blant de studentbyene med flest studentboliger, men også flest studenter. Vi har i vår undersøkelse sett på antall studentboliger i forhold til antall studenter i de respektive byene, som ga en dekningsgrad på 20% i Tromsø. Dette innebærer at det er studentboliger til rundt 20% av alle studentene, mens de resterende 80% må finne andre typer boliger. Det er mye rom for forbedringer, likevel ligger Tromsø godt over snittet dersom vi ser på dekningsgraden. Til slutt havner Tromsø på en 6. plass i tilgjengelighet av studentboliger. 

Utdanninger i Tromsø


Slik rangerte Tromsø i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #5
Karrieremuligheter #5
Studentliv #5
Ekstrajobb #12
Bolig #6
Kollektivtransport #3
Kulturtilbud #3
Master og forskningsutdanninger #5
Helsetilbud #1

Annonser