Vis studentum.no som: Mobil

Haugesund: Norges femte beste studentby

Velkommen til kystbyen Haugesund! Her finner du en enestående natur, med alt fra hav og sandstrender til fjell og skiterreng. Dette er ikke byen med flest studenter, men derimot en by med et av de bedre studentmiljøene. Haugesund har mye å by for deg som student!

Innbyggere: 37 424

Antall studenter: 1431

Beste kvalitet: Ekstrajobb

Best på ekstrajobb

Mange studenter ønsker jobbe ved siden av sine studier. Studielånet er for veldig mange for lite å leve på i måneden, med husleie som skal betales, mat og litt ekstra til å kose seg med. Det er heller ikke dumt å få litt erfaring av hvordan arbeidslivet fungerer. I Haugesund vil det være gode muligheter for deg som vil kombinere studier og ekstrajobb, med flest deltidsjobber relativt til innbyggere over 18 år. Denne studentbyen er perfekt for deg som er avhengig av å jobbe ved siden av studiene, slik at du kan få så mye som mulig ut av studietiden din!

Studentliv

Utelivstilbudene har vært dårligere på et nasjonalt nivå som en konsekvens av pandemien og alle restriksjoner. Dette påvirker naturligvis måten studenter oppfatter studentmiljøet i deres respektive studentbyer. Likevel er studentene i Haugesund langt mer enn gjennomsnittlig fornøyde med utelivstilbudet. Bli for eksempel med på fadderuka, finn de beste studentbarene og delta på ulike arrangementer.

Studentmiljøet er for de fleste er viktigere enn utelivet. Det gjør tross alt studiehverdagen mye bedre, eller verre, alt ettersom. For eksempel, er det gull verdt med et miljø hvor studenter hjelper hverandre og samarbeider i kollokviegrupper. Også på dette området, leverer Haugesund på høyere nivå enn gjennomsnittet i landet. Flere studenter er fornøyde med studiemiljøet enn utelivstilbudet, men i forhold til rikssnittet rangerer Haugesund bedre enn dette i utelivstilbud. Totalt havner Haugesund på en 8. plass for beste studentliv.

Karrieremuligheter og faglig kvalitet 

Når du først skal studere, er det gunstig at skolen eller studiet tilrettelegger for god faglig kvalitet. Undervisningen skal informere og engasjere, og den faglige veiledningen du får skal hjelpe deg å utvikle bedre ferdigheter og kunnskaper. Det nasjonale nivået på den faglige kvaliteten er høy i Norge, som gjør kampen om førsteplassen enda sterkere. Haugesund faller derfor lenger ned på listen over best faglig kvalitet, hvor spesielt undervisning og det fysiske læringsmiljøet trekker ned. Likevel er den kun 7 poeng som skiller mellom førsteplassen og Haugesund.

Haugesund havner på en delt sisteplass i karrieremuligheter. Det er derimot ikke like dårlig som det tilsynelatende høres ut som. Det er få masterstudenter som ikke er i relevant arbeid etter endt utdanning. Det er kun fordi snittet er såpass høyt, at Haugesund havner lavere på listen. Vær derfor ikke redd for å velge Haugesund som din neste studentby.

Utdanninger i Haugesund


Slik rangerte Haugesund i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #12
Karrieremuligheter #7
Studentliv #8
Ekstrajobb #1
Bolig #7
Kollektivtransport #6
Kulturtilbud #7
Master og forskningsutdanninger #-
Helsetilbud #4
* I master og forskningsutdanninger fikk Haugesund 0 poeng
Sist oppdatert: 05 apr 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 05.04.2022

Tromsø: Norges andre beste studentby

Velkommen til Norges nest beste studentby, Tromsø, nordens Paris! Dersom du er en av dem som legger vekt på helsetilbud, billig transport og et godt studentliv, bør du fortsette å lese. 

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Bø: Norges beste studentby(gd) 2022

Velkommen til Norges beste studentby(gd) 2022! Dersom du ønsker å studere i by med et fantastisk studentliv, høy faglig kvalitet og gode karrieremuligheter, vil du trives i Bø i Telemark.  

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Volda: Norges åttende beste studentby

Volda er Norges åttende beste studentby i 2022. Les om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer