Vis studentum.no som: Mobil

Ås: Norges sjette beste studentby

Den lille studentbyen rett utenfor Oslo.  Ås drar fordelene av å være en liten by og har på samme tid alle mulighetene i en storby tilgjengelig, bare 30 minutter unna. Denne unike kombinasjonen gjør at Ås scorer høyt i mange av elementene som gjør en studentby spesielt bra. 

Innbyggere: 20 620

Antall studenter: 6073

Beste kvalitet: studentbolig

Bolig

Ås er et poulært studiested, med over 6000 studenter samlet i en forholdsvis liten by. Det er også en av studentbyene det er lettest å kapre seg studentbolig i. Det er faktisk såpass god dekning at cirka 1 av 3 studenter har studentbolig. Det er ikke uvanlig at du kan finne studentboliger til under 5000kr i måneden, som kanskje gjør at du ikke er avhengig av å ha en ekstra inntekt ved siden av studielånet. Det beste av alt, er at du bor i gangavstand til campus!

Faglig kvalitet

Studenter deltar på undervisninger flere ganger ukentlig, om ikke daglig. Da er det er viktig at den faglige kvaliteten er høy, slik at du skal få det meste ut av tiden. Det får du i Ås, hvor den faglige kvaliteten ligger godt over rikssnittet. De aller fleste studentene er svært fornøyd med spesielt strukturen på studiet og den faglige veiledningen de får underveis. Det eneste som trakk ned på vurderingen av den faglige kvaliteten var det fysiske læringsmiljøet, hvor studentene var litt under gjennomsnittet fornøyd sammenlignet med de andre studentbyene. Til slutt havner Ås på en delt 7. plass i vurderingen av den faglige kvaliteten

Videre utdanningsmuligheter

Ås tilbyr 5. flest videreutdanninger på høyere nivå, kun Norges største studentbyer tilbyr fler. Du kan nesten si at Ås tilbyr flest videreutdanninger av de mindre studentbyene. Dersom du ønsker å fortsette studiene eller allerede har en bachelorgrad, kan du rette oppmerksomheten din mot Ås. Sannsynligheten er stor, med over 50 ulike master- og forskningsutdanninger, for at du finner et program du er interessert i.

Studentlivet

Studietiden er full av muligheter og opplevelser. I Ås finner du Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, som rommer alle studentene i byen. Dette innebærer at arrangementer, foreninger, aktiviteter og andre tilbud som tilbys av skolen, tar hensyn til alle studentene som finnes i byen. Dette kan også være med på å øke kvaliteten på tilbudet og det generelle studentmiljøet. Det er derfor ikke rart at studentene selv vurderer studentmiljøet som spesielt bra. På den annen side er ikke studentene like fornøyde med utelivstilbudene i byen, og er årsaken til at Ås faller ned på en 11. plass i vurderingen av studentliv. Vi antar at pandemien har spilt en sentral rolle i dette og forventer at dette snur når restriksjonene forsvinner. 

 

Utdanninger i Ås


Slik rangerte Ås i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #7
Karrieremuligheter #6
Studentliv #12
Ekstrajobb #11
Bolig #2
Kollektivtransport #4
Kulturtilbud #6
Master og forskningsutdanninger #4
Helsetilbud #5

Foto: Håkon Sparre


Sist oppdatert: 05 apr 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 05.04.2022

Tromsø: Norges andre beste studentby

Velkommen til Norges nest beste studentby, Tromsø, nordens Paris! Dersom du er en av dem som legger vekt på helsetilbud, billig transport og et godt studentliv, bør du fortsette å lese. 

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Bø: Norges beste studentby(gd) 2022

Velkommen til Norges beste studentby(gd) 2022! Dersom du ønsker å studere i by med et fantastisk studentliv, høy faglig kvalitet og gode karrieremuligheter, vil du trives i Bø i Telemark.  

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Haugesund: Norges femte beste studentby

Velkommen til kystbyen Haugesund! Dette er ikke byen med flest studenter, men  har mye å by på! Les mer om hva her.

Les mer