Sykepleierutdanning - de mest populære studiestedene

Vi har samlet informasjon om hvilke studiesteder som tilbyr sykepleierutdanningen, hvor mange plasser de tilbyr og hvor mange søkere de hadde for opptak 2021. 

Sykepleierutdanning - de mest populære studiestedene

Vil du ta sykepleierutdanningen, men er usikker på hvor studiet finnes og hvilket studiested du skal prioritere når du skal søke? Vi har samlet informasjon om hvilke studiesteder som tilbyr sykepleierutdanningen, hvor mange plasser de tilbyr og hvor mange søkere de hadde for opptak 2021. 

I Norge har vi 13 læresteder som tilbyr sykepleierutdanningen. Lærestedene tilbyr utdanningen ved ulike studiesteder. Tallene nedenfor viser det totale antallet søkere og planlagte studieplasser ved lærestedene. 

Lærested rangert fra flest til færrest antall søkere 

Lærested Antall søkere
1 OSLOMET 11206
2 NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet 9852
3 Høgskulen på Vestlandet 8918
4 Universitetet i Sørøst-Norge 6767
5 Universitetet i Stavanger 6472
6 VID Vitenskapelige Høgskole 5742
7 Høgskolen i Innlandet 5344
8 Lovisenberg Diakonale Høgskole 4157
9 UIT Norges Arktiske Universitet 3761
10 Nord Universitet 3752
11 Høgskolen i Molde 2662
12 Høgskolen i Østfold  2622
13 Universitetet i Agder 1758

 

Lærested rangert fra flest til færrest planlagte studieplasser 

Lærested Antall studieplasser
1 NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet  705
2 OSLOMET 669
3 VID Vitenskapelige Høgskole 575
4 Høgskulen på Vestlandet 531
5 UIT Norges Arktiske Universitet 525
6 Universitetet i Stavanger 500
7 Universitetet i Sørøst-Norge 480
8 Nord Universitet 335
9 Høgskolen i Innlandet 281
10 Lovisenberg Diakonale Høgskole 230
11 Høgskolen i Østfold 200
12 Høgskolen i Molde 170
13 Universitetet i Agder  140

Antall søkere og studieplasser for hvert enkelt lærested korrelerer forholdsvis i rangeringen. Det som utmerker seg mest er et høyt antall studieplasser ved UIT Norges Arktiske Universitet i forhold til antallet søkere. Vi kan ellers se at lærestedene legger seg ganske likt i forhold til antall søkere versus studieplasser. 

Norges tre største byer Oslo, Trondheim og Bergen utmerker seg som de mest populære byene å ta sykepleierutdanningen i de siste årene. Det er også her flest studieplasser er tilgjengengelig, men merk at poenggrensen for opptak er høy. Hvis du ikke har poengene som kreves for å komme inn på studiet ved ønsket lærested, kan det være en god idé å vurdere læresteder i mindre byer hvor poenggrensen ofte er lavere. Universitetet i Nord tilbyr for eksempel utdanningen ved studiested Mo i Rana og Høgskulen på Vestlandet ved studiested Førde. 

Når vi sammenligner antallet planlagte studieplasser fra tidligere år kan vi se en liten generell økning i tilbudet ved flere læresteder. Med et høyt antall søkere og et konstant behov for kompetanse på fagområdet er dette en positiv utvikling.

Finn din sykepleierutdanning her

Kilde: Samordna opptak

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser