Vis studentum.no som: Mobil

Hvordan blir jeg kosmetisk dermatologisk sykepleier?

Hvordan bli Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Yrket kosmetisk dermatologisk sykepleier passer for deg som ønsker å jobbe med hudens oppbygging, hudsykdommer, hudanalyse og ansiktsbehandling. Vil du du vite mer om videreutdanningen før du tar steget videre? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha. 

Om videreutdanningen 

Det finnes to ulike retninger å gå for deg som ønsker en videreutdanning innen dermatologisk eller kosmetisk dermatologisk sykepleie. 

Dermatologisk videreutdanning

Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr en videreutdanning innen dermatologisk sykepleie. Utdanningen går på deltid over to semestre (30sp) og er samlingsbasert. Studiet passer for sykepleiere som jobber innen spesialisthelsetjenesten, både på sengepost og på poliklinikk ved hudavdelinger. Studiet passer også for sykepleiere som arbeider innen det private hudpleiemarkedet eller sykepleiere som har en videreutdanning innen sår. 

For å kunne søke videreutdanningen kreves en fullført bachelorgrad innen sykepleie samt minst ett års relevant praksis. I løpet av studiet vil du få kunnskap om huden, hudsykdommer, immunologi, venerologi, sår, behandling av hudsykdommer, tjenester til personer med hudsykdommer samt at du får gjennomføre en dermatologisk praksis i spesialisthelsetjenesten. 

Dermatologisk + kosmetisk videreutdanning

Ønsker du en komplett videreutdanning som Kosmetisk dermatologisk sykepleier tilbys dette via Senzie akademiet. For å kunne ta spesialiseringen kreves det at du er en sykepleier med norsk autorisasjon. Det er ingen krav til yrkespraksis, men to års arbeid som sykepleier anbefales. Utdanningen går over 8 måneder og består av 8 moduler. Videreutdanningen er hovedsakelig nettbasert, men består også av praksis med veiledning da dette er viktig for å bli god på behandling. 

Sentrale temaer i studiet er blant annet: 

  • Dermatologi
  • Hudpleie og hudpleiebehandlinger
  • Syrebehandlinger 
  • Filler, Toxin, Needling og Dermapen, Laser og Mesoterapi behandlinger
  • Sol og solskader
  • Komplikasjoner med laser og injeksjonsbehandlinger

Det er verdt å vite at begge utdanningene er mot kostnad.

Hva kan du jobbe med og hvor 

Den kosmetisk dermatologiske sykepleierbransjen er tøff. Det er viktig å forstå at du ved endt utdanning ikke er ferdig opplært i faget og derfor ikke er garantert fast jobb. Det er generelt stor etterspørsel på kosmetisk dermatologiske sykepleiere, men kravet på kompetanse er høyt. Du må regne med å gjennomføre videre bransjekurs innen produkter, teknikker, maskiner og lignende. 

Som kosmetisk dermatologisk sykepleier kan du jobbe på hud- og kosmetiske klikker, eller starte en egen virksomhet. Velger du å starte en egen virksomhet er det gunstig med kunnskap innen blant annet bedriftsøkonomi og markedsføring, i tillegg til sykepleiekunnskapene. 

Dine hovedsakelige arbeidsoppgaver kan være: 

  • Hudanalyse
  • Hudpleie og ansiktsbehandling
  • Kosmetiske laser eller injeksjonsbehandlinger 

Den kosmetisk dermatologiske næringen er i stadig utvikling. Kompetanse i faget vil derfor være ettertraktet, men du må være villig til å jobbe hardt samt lære nye teknikker for å lykkes langsiktig. 

Finn din sykepleierutdanning her

 

Kilde: usn.no, senzie.no

Sist oppdatert: 09 nov 2022
Picture of Karoline Sten
Karoline Sten
Site Manager

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 09.11.2022

Hvordan blir jeg operasjonssykepleier?

Vil du bli operasjonssykepleier? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha. Les mer om videreutdanningen her.

Les mer
Sist oppdatert: 11.10.2022

Kan jeg bli sykepleier uten studiekompetanse?

Når du søker på sykepleierstudiet i Norge, er generell studiekompetanse et opptakskrav. Men det finnes flere ulike måter å komme inn på studiet. Les mer om hvordan her!

Les mer
Sist oppdatert: 11.10.2022

Hva er sykepleie?

Vil du vite mer om sykepleie som fagområdet og yrke? Her finner du informasjon om hva sykepleie er, vanlige arbeidsoppgaver som sykepleier og yrkesetiske retningslinjer for sykepleie!

Les mer