Vis studentum.no som: Mobil

Hvordan blir jeg intensivsykepleier?

Hvordan bli intensivsykepleier

Intensivsykepleiere jobber med å behandle akutt eller kritisk syke pasienter. Vil du vite mer om videreutdanningen før du tar steget videre? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha. 

Om videreutdanningen

For å bli en intensivsykepleier må du ta en videreutdanning innen intensivsykepleie. Du kan enten ta en master med spesialisering innen intensivsykepleie (120 poeng), eller en videreutdanning innen fagområdet (90 poeng). Tar du en masterutdanning, vil du også skrive en masteroppgave innen spesialiseringsområdet. Før du kan søke til opptak til må du ha fullført og bestått bachelor i sykepleie, i tillegg til å ha jobbet som sykepleier i minst to år. Du må også sende inn politiattest med søknaden.

I løpet av videreutdanningen vil du lære å behandle akutt og kritisk sykdom i livstruende og komplekse situasjoner. Dette inkluderer også hvordan å oppdage og agere når sykdomstilstanden endrer seg raskt. Utdanningen består av emner innen akutt og kritisk sykdom, medisinsk og naturvitenskapelig kunnskap, vurdering av pasientens helsestatus og komplekse pasientsituasjoner. Du vil også gjennomgå praksis i løpet av studiet. 

Hva jobber en intensivsykepleier med og hvor? 

Å jobbe som intensivsykepleier er både givende og krevende. Du vil møte på mange ulike situasjoner som krever at du har god faglig kompetanse og kan ta raske avgjørelser på stående fot. Den ene dagen kan du jobbe med akuttmedisin, til pasienter med hjertestans dagen etter. Kontinuerlig oppfølging, overvåking og pleie av pasienter for å ivareta deres livsfunksjoner, er også en del av jobben.

Med kompetanse og utdanning som intensivsykepleier, kan du jobbe på flere ulike steder som: 

  • Ulike avdelinger på sykehus; som intensiv-, postoperativ-, overvåkings-, barneintensiv- eller brannskadeavdeling.
  • Akuttmottak 
  • Ambulanse 
  • Poliklinikk
  • Forsvaret 
  • Bedriftshelsetjeneste

 

Personlige egenskaper

Dersom du ønsker å jobbe som intensivsykepleier må du ha evnen til å prestere under press i krevende og stressende situasjoner. Yrket krever gode samarbeids- og kommunikasjonsevner for å ivareta pasienten på best måte. Det er derfor viktig med en god faglig innsikt. 

Finn din sykepleierutdanning her

 

Kilde: utdanning.no

Sist oppdatert: 11 okt 2022
Guro Rønning
Stedfortredende Site Manager

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 11.08.2022

Sykepleierguiden

Her finner du vår sykepleierguide. Den har vi laget for deg som lurer på hva det innebærer å jobbe som sykepleier, hvilken utdanning du må ha, samt hvilke videreutdanninger du kan ta for å bli spesialsykepleier.

Les mer
Sist oppdatert: 09.11.2022

Hvordan blir jeg helsesykepleier?

Helsesykepleier er et yrke for deg som vil jobbe med barn og unge. Vil du vite mer om videreutdanningen? Her kan du lese mer om utdanningen, yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha.

Les mer
Sist oppdatert: 11.10.2022

Kan jeg bli sykepleier uten studiekompetanse?

Når du søker på sykepleierstudiet i Norge, er generell studiekompetanse et opptakskrav. Men det finnes flere ulike måter å komme inn på studiet. Les mer om hvordan her!

Les mer