Vis studentum.no som: Mobil

Hvordan blir jeg barnesykepleier?

Hvordan bli barnesykepleier

Barnesykepleiere er spesialistsykepleiere som jobber med nyfødte, barn og unge som er alvorlig skadet eller syke. Vil du vite mer om videreutdanningen før du tar steget videre? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha. 

Om videreutdanningen 

For å spesialisere deg innen barnesykepleie må du ta en videreutdanning ved et universitet eller en høgskole. De fleste gjør dette gjennom en masterutdanning i barnesykepleie over 2 år (120 studiepoeng). Følger du denne utdanningen, må du skrive en masteroppgave innen spesialiseringen. Du kan også ta en kortere videreutdanning, som regel på 2-3 semestre (90 studiepoeng).

Dersom du ønsker å søke til denne videreutdanningen, er det et formelt krav at du har fullført og bestått bachelor i sykepleie og har 2 års relevant yrkeserfaring som autorisert sykepleier. Vær også oppmerksom på at noen utdanningsinstitusjoner krever politiattest til søknaden.

Gjennom videreutdanningen vil du tilegne deg kunnskaper om diagnostisering, behandling, pleie og oppfølging av akutt og kritisk syke barn mellom 0-18 år. Du vil lære om sammenhengen mellom alder, helse og sykdom gjennom emner som; medisinsk og naturvitenskapelig kunnskap, barnesykepleie og pediatri og akutte sykdommer. Etter endt utdanning blir du en autorisert spesialsykepleier.

Hva jobber en barnesykepleier med og hvor?

Barnesykepleiere jobber først og fremst med syke barn, men arbeidet inkluderer også barnas omsorgspersoner. Arbeidsoppgavene varierer avhengig av hvor du jobber og hvilken fordypning du har.

Vanlige arbeidsoppgaver innebærer å ta vare på barn og unge som: 

  • Fødes for tidlig 
  • Fødes med sykdom eller utviklingsavvik 
  • Utsettes for ulike typer ulykker
  • Er rammet av akutt/kritisk sykdom
  • Som har en langvarig eller kronisk sykdom
  • Har funksjonsnedsettelse
  • Lever under forhold som medfører psykiske, fysiske eller sosiale utviklingsforstyrrelser eller -skader

Som barnesykepleier vil du kunne jobbe flere steder. Det vanligste er å jobbe ved barneavdeling eller nyfødt- og barneintensivavdeling på sykehus, men du kan også jobbe ved poliklinikk, habiliteringsavdeling, i kommunehelsetjenesten eller barne- og ungdomspsykiatri. 

Personlige egenskaper

Ettersom at du skal arbeide med barn i ulike aldre og utviklingsnivå, er det viktig at du liker barn. Det viktig at du har gode kommunikasjonsevner, fordi du skal formidle beskjeder og informasjon både til barna og deres foreldre. Du skal også være i stand til å beholde roen i krevende og/eller akutte situasjoner.

Finn din sykepleierutdanning her

 

Kilde: utdanning.no

Sist oppdatert: 11 okt 2022
Guro Rønning
Stedfortredende Site Manager

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 09.11.2022

Sykepleierutdanning - de mest populære studiestedene

Vil du ta sykepleierutdanningen, men er usikker på hvor studiet finnes og hvilket studiested du skal prioritere når du skal søke? Vi har samlet informasjon om hvilke studiesteder som tilbyr sykepleierutdanningen, hvor mange plasser de tilbyr og hvor mange søkere de hadde for opptak 2021. 

Les mer
Sist oppdatert: 09.11.2022

Hvordan blir jeg kosmetisk dermatologisk sykepleier?

Vil du bli kosmetisk dermatologisk sykepleier? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha.

Les mer
Sist oppdatert: 11.10.2022

Hvordan blir jeg intensivsykepleier?

Vil du bli intensivsykepleier? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha. Les mer om videreutdanningen her.

Les mer