Studentfrivilligheten i Trondheim

Trondheim er frivillighetshovedstaden i Norge. Uansett hva du har lyst til å gjøre finner du en organisasjon som trenger deg. Få en uforglemmelig studietid, engasjer deg! 

Å engasjere seg er sosialt, moro og gir deg erfaringer du kan ta med deg videre i livet. For en uforglemmelig studietid – engasjer deg!

Linjeforeninger

Nesten uansett hvilket studie du går på NTNU eller Dronning Mauds Minne Høyskole, så har du en linjeforening. Linjeforeningene jobber med en rekke forskjellige ting – alt fra sosiale arrangementer til bedriftspresentasjoner. Mange linjeforeninger er gamle og tradisjonsrike, og kan tilby en rekke forskjellige oppgaver å jobbe med. Å engasjere seg i linjeforeningen sin gir et stort nettverk på studiet og kan by på mye moro.

Studentersamfundet

Samfundet er det runde røde huset rett ved Elgeseter bro. Huset er norges største utested og drives av 1400 engasjerte studenter. Mulighetene er mange som frivillig på Samfundet, man kan gjøre alt fra å stå i bar, styre lys eller lyd på konserter, lage debatter eller drive med markedsføring av arrangementene på huset. Huset har i tillegg en rekke kor, orkestre og teatergruppe man kan være med på. I starten av hvert semester har Samfundet opptak og tar imot nye frivillige.

ISFiT

Internasjonal Studentfestival i Trondheim (ISFiT) er sammen med UKA en av Samfundets to festivaler. Festivalen arrangeres i februar i oddetallsår. ISFiT inviterer 450 internasjonale studenter for å utveksle ideer, tanker og meninger om et tema som varierer fra festival til festival. I tillegg arrangeres det debatter, konserter og andre arrangementer for hele Trondheims befolkning. ISFiT er laget av 500 frivillige som gjør en utrolig bra jobb for å invitere hele verden til Trondheim annenhver februar.

UKA

UKA er sammen med ISFiT en av Samfundets to festivaler. UKA arrangeres hver oktober i oddetallsår. Festivalen varer ikke bare én uke, men hele 25 dager. UKA arrangerer konserter, arrangementer, temafester og masse annet moro. Til sammen legger 1700 frivillige inn mange timer for å snu hele Trondheim på hodet annenhver oktober.

NTNUi

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforening (NTNUI) gir deg ikke bare muligheten til å trene. Det gir deg også muligheten til å bidra i studentidretten. Trenere, gruppeledere, medlemmer – ja, absolutt alle bidrar til fellesskapet i NTNUI. I tillegg til god trening er NTNUI en stor sosial arena med et sterkt frivillig miljø. Det er mange oppgaver og mye å gjøre om man vil engasjere seg litt ekstra i idretten.

Frivillig i studentpolitikken

Vil du være med å bestemme hvordan studiehverdagen til deg og andre studenter skal være? Å være med i studentpolitikken enten i Studenttinget eller Velferdstinget gir deg muligheten til å gjøre studietiden til både deg og andre utrolig bra. I tillegg kan man engasjere seg på lavere nivåer som instituttillitsvalgt eller fakultetstillitsvalgt. Vil du ha muligheten til å påvirke egen studietid? Da er studentpolitikken noe for deg!

Andre organisasjoner

Det finnes også en rekke andre organisasjoner med studentlag som man kan engasjere seg i. Alt fra ideelle til mer karriererettede organisasjoner. Størrelsen på organisasjonen og oppgavene man kan ha er mange og varierte, men det er ingen tvil om at man kan finne noe for enhver.


Annonser