Vis studentum.no som: Mobil

Derfor bør du ha studentforsikring

Muligheten for spenning, aktiviteter og nye opplevelser, er noe av det som trekker norske studenter til utlandet. Mange velger å kombinere studiene med aktiviteter som surfing, klatring, toppturer, skisport eller dykking. 

Trenden med å skulle oppleve noe ved siden av studiene er på ingen måte negativ i seg selv, men den øker risikoen for skader, uhell og uforutsette hendelser. Og om et uhell først skulle skje, kan det få store økonomiske konsekvenser. En god forsikringsavtale er derfor nødvendig – også for deg med studentbudsjett. 

Studentforsikringer er en samling av forsikringer spesielt tilpasset studenter og yngre mennesker. Vanligvis inkluderer disse forsikringene innboforsikring, reiseforsikring, ulykkesforsikring og uføreforsikring. Gjennom fag- eller studentforeninger får man ofte slike forsikringer tilpasset studenter til en billigere pris.

Hva dekker studentforsikringen?

Studentforsikringene tilbyr vanligvis innboforsikring, reiseforsikring, ulykkesforsikring og uføreforsikring. Innboforsikring skal sikre det du har av verdier i din bolig. Denne forsikringen dekker for eksempel tyveri og vannskader ved eksempelvis lekkasjer, boligbrann, eller naturskader. Velger du å dra til områder der naturkatastrofer er vanlig, vil denne forsikringen være særlig viktig.

Reiseforsikring går også inn under studentforsikringen. Dette betyr at dersom det oppstår uforutsette problemer som for eksempel sykdom eller at du mister bagasje på reisen, vil du kunne få erstatning for dette. Dersom du har et kredittkort kan du undersøke om dette tilbyr deg reiseforsikring. Det vil i mange tilfeller lønne seg å bruke dette ved bestilling av reise, ettersom de fleste kredittkort også inkluderer reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler hele eller deler av reisen med kortet.

Ulykkes- og uføreforsikring er en forsikring som gir deg erstatning dersom du blir utsatt for en alvorlig ulykke. Dette kan være en ulykke som gjøre deg varig medisinsk invalid eller fører til død. Du får også erstatning for behandlingsutgifter, og gitt kompensasjon dersom du blir utsatt for sykdom eller ulykke som gjør deg langvarig arbeidsufør.

ANSA Studentforsikring

ANSA Studentforsikring er en komplett forsikringspakke for studenter i utlandet, som dekker blant annet medisinske utgifter i studielandet, innboforsikring, reisegods, hjemtransport og privatansvar. For å kunne kjøpe studentforsikringen må man være medlem av ANSA. Forsikringen gjelder dermed kun for utvekslingsstudenter eller studenter som velger å ta bachelor-, master- eller doktorgraden i utlandet.

Forsikringen inkluderer 45 dagers reiseforsikring, og gir en maksimal reisegodserstatning på NOK 20.000. Vanligvis må man betale en egenandel på NOK 500 for reisegods under denne dekningen.

Europeiske studentforsikring

Europeiske tilbyr helår- eller halvtårsforsikring for studenter i Norge. Denne forsikringen gjelder også for deg som er på utveksling eller er i fulltids utenlandsstudier. I likhet med ANSAs studentforsikring dekker også Europeiske de grunnleggende forsikringsbehovene.

Gouda studentforsikring

Gouda studentforsikring tilbyr Student Utland til alle som studerer på fulltid og er medlem av folketrygden. Forsikringen kan tegnes for 6 eller 12 måneder før den må fornyes. I likhet med forsikring fra ANSA og Europeiske inkluderer også Gouda innbo-, ulykkes- og reiseforsikring.

Undersøk hvilke forsikringer du har behov for

Det vil lønne seg å sjekke om du er dekket under foreldrene dine sin forsikring før du velger å gå til anskaffelse av en studentforsikring. Dersom du ikke er det, er det viktig at du bestemmer deg for hvilke dekninger du faktisk har behov for. Finn ut hvilke forsikringer du allerede har, og hvilke du trenger. Undersøk og sammenlign ulike forsikringer og sjekk om du kan få rabatterte avtaler gjennom studentforeninger.

Publisert 09.09.2016.                                                                    
Kilde: Samlino.no                                                                         

Sist oppdatert: 08 jun 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 27.04.2021

Slik får du orden på studentøkonomien

Forbrukerøkonom Magne Gundersen, kjent fra Luksusfellen i TV3, gir deg rådene du trenger for en ryddig studentøkonomi.

Les mer
Sist oppdatert: 11.08.2021

Kostnader knyttet til studenttilværelsen

Har du oversikt over hvilke kostnader du vil ha som student? Les om utgiftspostene i studietiden her!

Les mer
Sist oppdatert: 25.11.2021

De beste sparingsappene for studenter

Visste du at det finnes apper som kan spare deg for tid og penger? Se vår oversikt over apper som kan bidra til å gjøre studenthverdagen litt billigere!

Les mer