Vis studentum.no som: Mobil

10 populære skoler for høyere utdanning

Har du lyst til å studere, men er usikker på hvilket studium som passer for deg og hvilken skole du skal velge? Vi forstår at det er et vanskelig valg, og at avgjørelsen avhenger av det du personlig synes er mest viktig. Vi har derfor samlet de mest populære universitetene, høyskolene og fagskolene i Norge for å hjelpe deg på veien. 

En skoles popularitet avhenger av mange ulike faktorer. Lokasjon, studietilbud, størrelse, rykte og kvalitet er noen av disse. Det er altså ikke en tilfeldighet at en skole er populær. Skolenes plassering i listen tar utgangspunkt i antall førstevalgssøkere fordelt på antall studieplasser ved det enkelte lærestedet. Det kan med andre ord være utfordrende å komme inn på ønsket studium ved disse skolene, da det er stor konkurranse om plassene. Vi anbefaler deg å sjekke fjorårets snitt på utdanningen du ønsker å ta, for å få en indikasjon på hvordan akkurat du ligger an. 

På topp 10 finner du disse skolene: 

  1. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
  2. Norsk fagskole for lokomotivførere
  3. Politihøgskolen
  4. Høgskulen på Vestlandet
  5. Norges idrettshøgskole
  6. Norges Handelshøyskole
  7. OsloMet - storbyuniversitetet
  8. Universitetet i Oslo
  9. Universitetet i Stavanger
  10. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Listen baseres på akkreditierte universiteter, vitenskapelige høyskoler og høyskoler samt fagskoler som benytter seg av Samordna opptak for opptak av nye studenter. 

Er du fortsatt usikker på hva du vil studere?
Ta vår utdanningstest og få hjelp med å finne din drømmeutdanning.

Kilde: Samordna opptak

Sist oppdatert: 09 nov 2022
Picture of Karoline Sten
Karoline Sten
Site Manager

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 27.04.2021

Det lønner seg å studere!

Er du usikker på om du ønsker å studere? Kommunikasjonsdirektør i Adecco, Anne-Stine Talseth, gir deg noen gode grunner som kanskje kan overbevise deg.

Les mer
Sist oppdatert: 10.08.2022

Idrettsstipend i USA

Drømmer du om å få en bachelor- eller mastergrad helt eller delvis finansiert imens du utøver idrett på høyt nivå? Med et idrettsstipend kan du kombinere idrett med studier, knytte verdifulle kontakter og legge grunnlaget for en spennende karriere.

Les mer
Sist oppdatert: 13.03.2020

Dette må du vite når du skal søke studier

Fristen for å søke høyere utdanning nærmer seg. Har du planer om å bli student fra høsten av? Vi guider deg gjennom søknadsprosessen!

Les mer