Vis studentum.no som: Mobil

10 populære skoler for høyere utdanning

Har du lyst til å studere, men er usikker på hvilket studium som passer for deg og hvilken skole du skal velge? Vi forstår at det er et vanskelig valg, og at avgjørelsen avhenger av det du personlig synes er mest viktig. Vi har derfor samlet de mest populære universitetene, høyskolene og fagskolene i Norge for å hjelpe deg på veien. 

En skoles popularitet avhenger av mange ulike faktorer. Lokasjon, studietilbud, størrelse, rykte og kvalitet er noen av disse. Det er altså ikke en tilfeldighet at en skole er populær. Skolenes plassering i listen tar utgangspunkt i antall førstevalgssøkere fordelt på antall studieplasser ved det enkelte lærestedet. Det kan med andre ord være utfordrende å komme inn på ønsket studium ved disse skolene, da det er stor konkurranse om plassene. Vi anbefaler deg å sjekke fjorårets snitt på utdanningen du ønsker å ta, for å få en indikasjon på hvordan akkurat du ligger an. 

På topp 10 finner du disse skolene: 

  1. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
  2. Norsk fagskole for lokomotivførere
  3. Politihøgskolen
  4. Høgskulen på Vestlandet
  5. Norges idrettshøgskole
  6. Norges Handelshøyskole
  7. OsloMet - storbyuniversitetet
  8. Universitetet i Oslo
  9. Universitetet i Stavanger
  10. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Listen baseres på akkreditierte universiteter, vitenskapelige høyskoler og høyskoler samt fagskoler som benytter seg av Samordna opptak for opptak av nye studenter. 

Er du fortsatt usikker på hva du vil studere?
Ta vår utdanningstest og få hjelp med å finne din drømmeutdanning.

Kilde: Samordna opptak

Sist oppdatert: 17 jun 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 16.08.2021

4 grunner til å utvikle dine språkkunnskaper

Drømmer du om å lære deg et helt nytt språk eller forbedre dine nåværende språkkunnskaper? Det finnes et hav av muligheter innenfor språkstudier. Hvis du kjenner at du trenger et lite dytt i riktig retning, finner du 4 grunner til hvorfor du burde utvikle dine språkkunnskaper her.

Les mer
Sist oppdatert: 19.05.2022

Viktige tidsfrister for deg som søker høyere utdanning

Har du planer om å begynne å studere på universitet eller høyskole i 2022? Å sende inn din søknad samt prioritere dine studieønsker i tide kan være avgjørende for om du får plass på ønsket studie eller ikke. For at du skal få oversikt har vi samlet alle viktige tidsfrister her. 

Les mer
Sist oppdatert: 12.09.2018

Hvordan velge riktig utdanning?

Studie- og karriereekspert Trude Kvammen Ekker deler sine beste råd for hvordan du kan finne frem i jungelen av studiemuligheter.

Les mer
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!