Vis studentum.no som: Mobil

Månedens yrke – Innkjøper / Produktoppfølger

Navn: Stian MoldskredEsmod
Yrke: Innkjøper / PO ved Motehuset Voice - Boys of Europe
Utdanning: Moteutdanningen ved Moteskolen Esmod

________________________________________________________________________________________

Månedens yrke - Innkjøper - Moteskolen Esmod

Moteskolen EsmodHvilken utdanning har du gått, og hvorfor søkte du på dette studiet?

Etter å ikke være helt gira på allmennfag på videregående så ble det Tegning, form og farge. Deretter gikk jeg på Ålesund Kunstfagskole før jeg søkte meg videre inn på Moteskolen Esmod.

Jeg har alltid likt å jobbe kreativt, jobbe ut i fra inspirasjon og spesielt prosessen hvor man skaper ting ut i fra en idé, til visualisering på et ark og videre til virkeligheten.

Hva var det beste med utdanningen du fikk gjennom Esmod?

Det må være all kunnskapen man fikk innen for modellisme, tekstil-/materialkunnskap, og tidsrammer. Selv om man kan tegne klær,er det meget viktig å vite hvordan det skal se ut i 3D på kropp, samt hvordan de forskjellige materialene oppfører seg når de blir bearbeidet.

Jeg må også si at Esmod har vært meget flinke til å introdusere elever inn til bransjen for de som virkelig ønsker det. Da i form av backstagearbeid på motevisninger til assistenter i sammenheng med styling og photoshoots.

Hvor jobber du i dag og hva jobber du med?

Idag jobber jeg som Produktoppfølger (PO) / innkjøper på motehuset Voice for avdelingen Boys Of Europe, der jeg nå er med på alt i fra produktoppfølging til produkt utvikling/design. Merket jeg har jobbet mest med i det siste har vært Henry Choice Jeans. Og jeg føler meg veldig heldig som har fått muligheten til det.

Hva er det beste med jobben som PO?

At dagene er aldri de samme, og at man får jobbe kreativt og kommersielt med en gruppe mennesker som har den samme interessen. Men det desidert beste er at man få designe klær og følge opp hele prosessen fra start til slutt.
Noe som er fantastisk givende og spennende.

…og mest utfordrende?

Det mest utfordrende må være når man har deadline på å tegne opp kolleksjoner for en kommende sesong, imens man skal følge opp produksjonen i fra sesongen tidligere samtidig. Da blir det som regel slik at man jobber veldig intens i perioder og at man gjerne skulle ha hatt 35 timer i døgnet.

Men så lenge man gir jernet så kommer man i mål til slutt.

Hvem passer moteutdanningen og yrket for?

Jeg vil våge å si at jobben passer for personer om er glad i en variert arbeidsdag, som er interessert i idéutvikling og er relativt opptatt av hvordan man skaper antrekk og helhet i et konsept fremfor bare å være interessert i mote og personlig "glam".

Har du tips til andre som vil jobbe med det du gjør?

Jeg vil nevne at prosessen i idéutviklingen er viktig, og at man alltid jobber i team. Det er veldig essensielt. Dessuten må man alltid ha i bakhodet hvem kundene er og hva som er trendplagg og bestselgere i kolleksjonen.
Og at man alltid må holde deadliner, fordi det er mange som ikke får gjort jobben sin hvis ikke du leverer.

Hvilke andre jobbmuligheter har man etter å ha tatt utdanningen du tok?

Det er veldig variert. Etter Esmod har jeg jobbet som alt fra stylist for moteshow og phootoshoots og personlig shopper til kostymedesigner innenfor filmer. Jeg har også jobbet som designer innenfor det kommersielle markedet. Man kan gjøre det meste innenfor klær, bare man er kreativ nok til å linke opp kunnskapen man har til det man vil jobbe med.

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg har nok et ønske om å jobbe meg videre oppover i Voice, men da utdype meg mer innen for Jeans- og denimdesign. Det er meget omfattende og veldig spennende felt som jeg virkelig ser frem til å jobbe med.

Les mer Kontakt Moteskolen Esmod for mer informasjon om utdanningen

Les mer Les mer om Moteskolen Esmod

Motehuset Voice


Kommentarer:


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*