For lærere og studieveiledere

informasjon for studieveiledere

Velkommen til våre informasjonssider!

Denne siden er rettet mot deg som jobber som studieveileder eller lærer, men kan også være til hjelp for foreldre og foresatte.

I løpet av tiden på ungdomsskolen og på videregående skole, vil de fleste elever sitte med spørsmål om hvilke muligheter de har etter grunn- og videregående skole. Her har vi samlet noen av våre sider og funksjoner, og vi håper disse kan bidra til å besvare noen av elevenes spørsmål.

hvordan regne ut karakterpoengHVORDAN REGNE UT KARAKTERPOENG

Her finner du informasjon om hvordan å regne ut skolepoeng og konkurransepoeng. I tillegg gir vi en utdypende forklaring for ulike tilleggspoeng som alderspoeng og realfags- og språkpoeng.

Les mer

regn ut skolepoeng

POENGKALKULATOR

Her finner du vår automatiske poengkalkulator, hvor man raskt og enkelt kan regne ut skolepoeng og konkurransepoeng. Man kan ta bort og legge til de fagene som er aktuelle. Husk også å legge til eksamenskarakterer.

Les mer

lån og stipend fra lånekassenLÅN OG STIPEND

Etter å ha fått studieplass på en godkjent utdanning, kan man søke om lån og stipend fra Lånekassen. Hvor mye man kan motta avhenger av blant annet inntekt, formue og hvor man skal studere. Finn ut mer om Lånekassens krav og vilkår her.

Les mer

Sist oppdatert: 30 aug 2018