Vis studentum.no som: Mobil

Hud og spa terapeut – Månedens student

Hud og spa terapeut

Hud og spa terapeut

Les mer

Navn: Birgit Nordby
Alder: 49 år
Skole: Nordisk Hud og Spa Akademi
Utdanning: Sykepleier, studerer nå til Hud og Spa Terapeut

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

Hvorfor ønsket du å utdanne deg innen hudpleie?

Jeg ønsket å videreutvikle mine sykepleier kunnskaper  i en bransje som lenge har interessert meg. En bransje i stor utvikling og som gir meg mange jobb muligheter. Jeg er opptatt av forebyggende helse, ta vare på meg selv og andre.

Hvorfor valgte du å begynne studiene dine ved Nordisk Hud og Spa Akademi?

Jeg valgte NHSA fordi den virket seriøs og den er grundig med fagkunnskapene. Jeg hadde også behov for å jobbe samtidig, da jeg har familie og forsørge. Derfor er deltids studie perfekt for meg.

Hva er dine interesser?

Mine interesser er å holde meg i form, gå på ski om vinteren, fjell og skogturer om vår, sommer og høst, teater og opera. Jeg er også glad i å nyte bylivets cafè og restaurant liv.

Hvordan ser studiehverdagen din ut?

Min studiehverdag har vært variert. Perioden med nettstudie gjorde at det ble mange timer med lesing. Jeg kombinerer nå mer praksis og teori. Jeg har min praksis tid på skolens klinikk  ca.2  dager i uken og er svært fornøyd med den oppfølgingen jeg får der.

Hva er det mest interessante ved studiet?

Det er masse interessant ved studiet. Jeg liker veldig godt å jobbe med mennesker. Jeg trives godt med å bruke mine nye kunnskaper om hud, kropp, helse, ernæring og produkter til å gi mennesker en god opplevelse. Det å være til hjelp og støtte for mennesker og deres helseutfordringer gir meg også store utfordringer og glede.

Hva er det mest utfordrende?

Utfordringen er å få nok tid til studie. Det er krevende fag og mange kunnskaper som skal læres. I tillegg skal det gjøres mye praksis.

Hvordan foregår eksamensperioden?

Eksamensperioden er over 2 dager. En dag med Hudpleie og en dag med SPA. Den er delt i en praktisk del hvor det den ene dagen gis hudpleie, farging av vipper og bryn, pedicure og dagsminke. Denne behandlingen er i 3,5 timer og deretter er det en teoretisk del.

Spa eksamen består av 3,5 times behandling. Skrubb, innpakning, en type massasje og pedicure. Denne etterfølges også av en teoretisk prøve.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er bra. Det er voksne mennesker som har ønske om å gjøre endringer i sin jobb hverdag og som er motiverte.

Hva kan man jobbe som etter endt utdanning?

Jobbmulighetene er mange. Bransjen er voksende i Norge og det er behov for oss. Vi kan enten starte egen bedrift som hud og Spa terapeuter. Vi kan også jobbe ved eksisterende klinikker. Hoteller og Spa ressorts har også behov for oss. Cruise skip trenger også terapeuter som oss. Vi har anledning til å jobbe både i Norge og i utlandet.

Hvor tror du at du jobber om fem år?

Jeg tror at jeg har min egen bedrift. Enten alene eller at jeg sammen med andre terapeuter eller fagpersoner innen helse kan tilby kundene et bredt utvalg av behandlinger.

Hva er din drømmejobb?

Min drømmejobb er å jobbe i et positivt og engasjerende miljø enten på egen klinikk eller ressort. Der skal jeg jobbe med folk som brenner for faget og som ønsker å gjøre en god jobb.

Til slutt – har du noen tips til andre som ønsker å jobbe/utdanne seg innen samme bransje som deg?

Jeg anbefaler at man velger en skole som kan gi de grundige kunnskapene i faget og som har tilknyttet seg faglig dyktige lærere. NHSA kan tilby dette. Det gir oss en faglig tyngde og seriøsitet i bransjen. 

Kommentarer:


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*