Vis studentum.no som: Mobil

Studieguide - din guide til studier i utlandet

Din guide til studier i utlandetStudere i utlandet

Drømmer du om å studere i USA eller Canada, Australia eller New Zealand, Asia eller kanskje her hjemme i Europa? Her på Studentum kan du lete fram og sammenligne ulike skoler rundt om i verden som tilbyr den utdanningen du er ute etter. Du finner informasjon om opptakskrav, søknadsfrister, studiestart, studiets innhold, lån og stipend og mye mer. Er det noe du ikke finner svar på kan du enkelt kontakt skolen via et kontaktskjema du finner nederst på hver enkelt utdannelse.

 Søk blant universiteter og høgskoler over hele verden og ta et steg nærmere din framtid

 

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk


I vår studieguide seksjon finner du viktig informasjon spesifikk for ulike land, angående hva du må tenke på når du planlegger dine utenlandsstudier. Klikk på det landet du er interessert i og ta et steg nærmere din drømmeutdannelse. Lykke til!

Studieguider til studieland

Studieguider til studieland

Les mer

Hvor skal jeg studere? Hvordan skal jeg søke til studiet? Når er søknadsfristen? Må jeg bestå språktest først? Hvor skal jeg bo? StudieGuiden gir deg svar på mange spørsmål du stiller deg når du vurderer å studere i utlandet. Her finner du informasjon om mange populære studieland.

Lån og Stipend

Lån og Stipend

Les mer

Hvor mye du får i støtte til utdanning i utlandet varierer alt etter hvor i verden du skal være, hvilken skole du velger og hva slags utdanning du tar. Du har mulighet til å søke om tre ulike typer økonomisk støtte fra Lånekassen.

Språktester TOEFL og IELTS

Språktester TOEFL og IELTS

Les mer

TOEFL og IELTS-tester er språktester i engelsk som de fleste universitet og høgskoler i utlandet krever at du har bestått med en grei karakter.

Les om TOEFL, IELTS og SAT-testene her
Les mer om språktestene i tillegg til tester i spansk og fransk her

Studieformidlere

Studieformidlere

Les mer

For deg som ikke vil studere i Norge finnes det flere alternativer for å reise utenlands og ta en utdanning. Du kan enten reise på egenhånd eller via en utenlandsformidler. Utenlandsformidlere formidler studieplasser på vegne av universitetene og får sine inntekter fra universitetene de representerer for å gjøre denne jobben. Det koster deg dermed ikke noe ekstra å bruke en agent.

6 grunner til å studere i utlandet

6 grunner til å studere i utlandet

Les mer

Vurderer du å studere i utlandet? Her finner du seks gode grunner til hvorfor du nettopp burde gjøre det. Studier i utlandet varer gjerne fra et semester til en hel grad. Studerer du i utlandet vil du garantert få et minne for livet!

Idrettsstipend

Idrettsstipend

Les mer

Utøver du sport for et college eller universitetet i USA er det nesten som å drive med profesjonell idrett. I stedet for å få betalt i form av konkurransepenger og lønn vil du motta sipend for å finansiere utdanningen din og levekostnader.