Vis studentum.no som: Mobil

Grafisk design – Månedens Yrke

Grafisk Design og Digitale Medier

Grafisk Design og Digitale Medier

Les mer

Navn: Ina Johansen
Alder: 23     
Studiested:Hyper Island,
Stockholm
Yrke: Grafisk design/Digitale medier

.

Hvorfor ønsker du å studere Digitale Medier?

Jeg har alltid vært kreativ og visste veldig tidlig at jeg ville bli designer. Jeg synes det er spennende å lære om hvordan former jobber sammen, om typografi, farger og logikken bak. I tillegg er jeg veldig glad i å jobbe med konseptutvikling, så det blir kanskje Art Director av meg til slutt. Hvem vet!

Hvor studerer du?

Jeg studerer Digital Media på Hyper Island i Stockholm. Studiet fokuserer på kreativitet, strategi, produksjon og ledelse innen den digitale og interaktive medieindustrien. 

Les mer om studiet Digital Medier på Hyper Island her

Hva er det aller beste med studiene?

Det aller beste med Hyper Island er at det er mer som enn arbeidsplass enn en skole. Det finnes ingen lærere eller karakterer. Vi sitter alle i et stort rom der vi inspireres av hverandre og deler kunnskap mens vi jobber med prosjekter som vi får fra virkelige kunder. Hyper Island har svært god kontakt med bransjen, noe som gjør at man får stor forståelse for arbeidsfeltet, og ikke minst, blir kjent med mulighetene som finnes der ute. Det er også veldig inspirerende å delta på forelesninger og workshops som holdes av profesjonelle byråer verden rundt!

Er det noen utfordringer?

Ja! Det beste med Hyper Island er at man tvinges til å ta utrolig mye ansvar for sin egen læring, noe som gjør at man kan utvikles noe enormt. På Hyper Island er ikke det viktigste HVA man gjør, men HVORDAN man gjør det. Medarbeiderne gir oss aldri svar på hva som er rett og feil, men man blir nødt til å løse oppgaver ved å prøve og feile. Det er "learning by doing", rett og slett. Det handler mye om å dele kunnskap med klassekompiser, og det legges stor vekt på gruppedynamikk og testing av ulike roller i et team.  

Les mer om Hyper Island her

Har fått praksis eller internship under studiene?

Den siste modulen på Hyper Island heter "The Industry Placement" og varer i 7 måneder. Målet med denne perioden er at alle skal ut i praksis for å teste ut den kunnskapen og erfaringen som vi har fått under de første 60 ukene av studiet.  Jeg har fått praksis som Art Director intern på byrået Uzik som ligger i Paris. Jeg flytter om bare 3 uker og det skal bli veldig spennende!

Er det vanskelig å få jobb etter endt utdanning?

I disse tider er det er vel sikkert litt ekstra vanskelig, men sånn er det jo for de fleste yrker. Jeg tror man klarer alt om man bare står på, knytter kontakter og gjør sitt aller beste under praksis. Da legger man grunnlag for gode jobbmuligheter senere. 

Hva kan man forvente å tjene?

Lønnen avhenger av både byrået du jobber for samt din personlige erfaring.

Til slutt – har du noen tips til de som også ønsker å jobbe med grafisk
design og art direction?

Kom deg ut i verden, bli inspirert og prøv å få så mye erfaring som mulig. Jobb hardt for å få en bra portfolio, og vær forberedt på å jobbe sene netter med utallige timer foran skjermen. Men det viktigste av alt er nok at du har det morsomt. Så lenge du trives med det du gjør vil du alltid nå langt.

Klikk her om du ønsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*