Vis studentum.no som: Mobil

Fysioterapeut – Månedens yrke

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Les mer

Navn: Jon Rømoen
Alder: 30
Studiested: Bachelor i fysioterapi ved Høgskolen i Oslo 
Yrke: Fysioterapeut

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

.

Hvorfor ønsket du å bli fysioterapeut?

Jeg har alltid vært opptatt av både trening og helse og ønsket å koble mine interesser med en solid utdanning. Som aktiv ishockeyspiller har jeg gjennom årene både sett og selv erfart verdien av profesjoell behandling ved idrettsskader og lignende. En treårig profesjonsutdanning i fysioterapi passet meg perfekt.

Hvor studerte du?

Jeg studerte Bachelor i Fysioterapi (3år) ved Høgskolen i Oslo. Siden fikk jeg min praksisperiode på Hamar.

Finn flere skoler som tilbyr fysioterapiutdanning 

Var det vanskelig å få jobb etter endt utdanning?

Slik situasjonen er i dag er det ikke noe stort problem å få en jobb i denne bransjen. Etterspørselen etter fysioterapeuter er økende, og via turnustjenesten kommer man naturlig inn på arbeidsmarkedet- i hvertfall hvis man har studert i Skandinavia. Det er også gode muligheter for å åpne egen praksis dersom man ikke ønsker å være vanlig ansatt.

Hva er det aller beste med jobben din?

Det beste med denne jobben er at ingen dager er like og at man bidrar direkte til økt livskvalitet for sine pasienter. Som fysioterapeut har man også en rekke ulike muligheter. Man kan jobbe både privat og offentlig, i Norge eller i utlandet, for andre eller for seg selv. Er du glad i å jobbe med og å hjelpe mennesker, er fysioterapi et perfekt yrke.

Og hva er mest utfordrende?

Det mest utfordrende i denne bransjen er å hele tiden være faglig oppdatert samt å yte den beste behandlingen til enhver tid.  Alle mennesker er forskjellig og det finnes derfor ingen fasit for en og samme diagnose.

Hva kan man forvente å tjene?

Dersom man jobber i det offentlige ligger begynnerlønnen i  Norge på 301 000 kr per år. Ønsker du derimot å jobbe i den private sektoren kan du regne med å tjene rundt 100 000 kr mer for samme antall arbeidsmengde.

Til slutt - har du noen tips til de som også ønsker å jobbe som fysioterapeut?

For de som ønsker å bli fysioterapeut kan jeg anbefale å nøye vurdere de ulike lands utdanning. Det er stor variasjon mellom hvordan skolene legger opp studieforløpet både med hensyn til praksistid, faglig innhold, eksamensformer og lignende. Danmark, Nederland og England er land med gode studietilbud innen dette området. Bruk tid på å undersøke og velg den skolen som passer best for deg. Lykke til!

Klikk her om du ønsker å lese intervjuer fra tidligere månedens yrke.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*