Folkeuniversitetet Øst

Folkeuniversitetet Øst

Folkeuniversitetet Øst - Rullerende opptak hele året!

Vil du studere, videreutdanne deg eller ta et kurs ved siden av jobb? Folkeuniversitetet Øst tilbyr en rekke utdanninger på både universitet- og høgskolenivå, fagskolenivå og videregående nivå. Her finner du alt fra fulltidsutdanninger til deltidskurs - på både dagtid, kveldstid og som nettstudier!

Folkeuniversitetets utdanninger er for deg som er i bevegelse. De tilrettelegger din utdanning etter hvilken livssituasjon du er i. Ikke alle har mulighet til å studere på heltid på dagtid, og dette har de tatt høyde for på Folkeuniversitetet. 

Utdanningene er i utgangspunktet rettet mot voksne, og har som formål å bidra til et mer meningsfylt liv for den enkelte samt fremme livslang læring og likestilling i adgang til kunnskap, innsikt og ferdigheter.

Samarbeid med universiteter og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med mange av landets universiteter og høgskoler. Dette betyr at de kan tilby et bredt utvalg av studiepoenggivende fag som gir formell kompetanse på høyere nivå.

Av utdanningene som tilbys i samarbeid med norske universiteter og høgskoler finner du helse- og sosialfag, jus, ledelse, logistikk, pedagogikk, psykolog og sosiologi og økonomi og administrasjon. Disse gir alle studiepoeng og støtte fra Lånekassen. For universitets- og høgskolestudier er det krav om at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Mesterfagskolen og andre fagskoleutdanninger

Fagskoleutdanningene som tilbys ved Folkeuniversitetet er Arbeidslederskolen, Helsefagskolen, Logistikkfagskolen, Mesterfagskolen, Regnskapskolen og Vaktmesterskolen.

Fagskoleutdanninger er korte yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller minst fem år med relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde. Undervisningen bygger på den erfaringen du har med deg fra tidligere utdanning og praksis, og de fleste av Folkeuniversitetets fagskolestudier kan kombineres med jobb.
 
Utdanningene har godkjenning fra NOKUT og er støtteberettiget i Lånekassen.

 

Videregående opplæring og yrkesrettede kurs

Folkeuniversitetet Øst tilbyr også opplæring på videregående nivå. Disse fører fram til studiekompetanse eller yrkeskompetanse, og er inngangsporten til videre studier og yrkeslivet. Opplæringen som tilbys er:

  • UniversitetBarne- og ungdomsarbeider
  • Helsefagarbeider
  • Helse- og sosialfag
  • Renholdsoperatør
  • Restaurant- og matfag
  • Salg, service og samferdsel
  • Studieforberedende

Studieforberedende opplæring legger vekt på teoretisk kunnskap og gir studiekompetanse. Dette gir deg muligheten til å ta videre studier ved høgskole eller universitet. Den yrkesfaglige opplæringen gir yrkeskompetanse med eller uten fag- eller svennebrev.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve som praksiskandidat. Her trenger du ikke de ellers obligatoriske fellesfagene. Du har også muligheten til å ta påbygging til generell studiekompetanse hvis du vil studere videre ved høgskole eller universitetet. Som kursdeltaker ved Folkeuniversitetet går du opp til eksamen som privatist.

Folkeuniversitetet Øst har rullerende opptak. Søk i dag!

Om Folkeuniversitetet Øst

Folkeuniversitetet Øst ble startet i 1864, og hadde i 2011 rundt 14 000 voksne kursdeltakere i Oslo, Akershus og Østfold. De tilbyr rundt 300 ulike kurs og utdanninger, med ulik varighet og undervisningsform. Folkeuniversitetet Øst har undervisningslokaler i Oslo, Fredrikstad, Lillestrøm, Moss, Sandvika og Ski.
Skoleforum Studentums skoleforum kan du bruke om du vil finne ut mer om en skole som du er interessert i eller om du har spørsmål som skolen kan svare på. Du kan også bruke skoleforumet til å komme i kontakt med andre som vil studere, studerer eller har studert på akkurat den skolen. Du kan helt enkelt bruke dette skoleforumet for å få svar på de fleste spørsmål om en spesifikk skole og utdanningene der.

Du kan også klikke deg videre til skolens informasjonsside på Studentum.no og få enda mer informasjon om skolen og utdanningene.
Klikk her for å lese mer om Folkeuniversitetet Øst

Skap et innlegg
Svar Tråder
0 Sykepleierutdanningen 30.10.2012   K_kassir@hotmail.com Hallo Jeg er en kvinde/gente fra Danmark. Jeg vil gerne uddanne mig til sygeplejerske i norge, også vil jeg gerne høre om jeg kan blive optaget på uddannelsen? Efter 10. Klasse har jeg taget 2...
Side:
1


Folkeuniversitetet Øst