Vis studentum.no som: Mobil

bilmekaniker tre år etter strøket fagprøve - Forum

14.09.2020 17:12   Sara

Hei!
Skriver dette på vegne av min kjæreste som begynner å bli ganske rådvill.
I 2017 hadde han fagprøve i bilmekaniker faget, som han dessverre strøk på. I de to årene han var på praksisplassen var arbeidsmiljøet svært dårlig, og han fikk ikke oppfølging av skolen underveis, slik at dette kunne bli tatt tak i. Han ønsket derfor å legge utdanningen på hyllen, og fokusere på noe annet.

Nå tre år senere ønsker han å fullføre utdanningen, og har i forbindelse med dette sendt en rekke mail til forskjellige personer. Både for å få veiledning til hvordan han skal gå frem, samt hvilke rettigheter han har.
I forbindelse med dette har vi mottatt en rekke forskjellige og misvisende beskjeder. Så søker nå råd her i håp om å få oppklaring.
Han har fått beskjed om at han er nødt til å gjennomføre en teoretisk prøve, da kunnskapen han sitter på fra før er utdatert. Videre har han fått beskjed om fra eksamenskontoret at det ikke er nødvendig da han har bestått den teoretiske prøven tidligere.
Deretter har han vært i kontakt med fylkeskommunen for å høre om noen følger han opp som lærlig, samt bistår han i søket etter lærlingeplass. Eller om han selvstendig er nødt til å søke jobber på et verksted, som ufaglært, være der (hvor lenge?) før han kan gå opp til fagprøven. Er det ikke slik at de som har lærlinger får kompensasjon for dette? må han ikke da være registrert lærling for at noen skal ville ansette han?

spørsmål 1: Må han gjennomføre en teoretisk prøve?
spørsmål 2: Hvor lenge må han være i læra før han kan gå opp til fagprøven? (2 år slik han gjorde første gang, eller holder det med 1 år? 6 mnd?)
Spørsmål 3: Hvordan skal han anskaffe seg lærlingplass?

Eventuelt, om dere har noen råd til hvordan han best kan gå frem for å få fagprøven?


Finn utdanninger innen kategorien
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*