Vis studentum.no som: Mobil

Flyvertinne – Månedens Yrke

Flyvertinne

Flyvertinne

Les mer

Navn: Tine Grongestad
Alder: 26 
Studiested: Norwegian, flyvertinne
Yrke: Flyvertinne

Tine Grongestad anbefaler både gutter og jenter å bli flyvertinne eller flyvert. Hun sier man må forberede seg på mye hardt arbeid og arbeidstider utenom det vanlige, men mener det å være flyvertinne er en fantastisk jobb! Les mer om Tines erfaringer som flyvertinne nedenfor.

Les mer Søk etter flyvertinneutdanning her

Hvorfor ønsket du å bli flyvertinne?

Mange i familien min jobber innen bransjen og er svært flyinteresserte. Å være flyvertinne var faktisk ikke noen barnsomsdrøm, men for noen år siden kom likevel interessen, og jeg bestemte meg for å søke.

Hvor studerte du?

For å bli flyvertinne har hvert flyselskap et eget kurs som går over 4 uker. Kursets to første uker er like for de fleste flyselskap, mens de to siste består av regler og prosedyrer som er mer spesifikke for hvert selskap. Altså hvis jeg ønsker å søke meg over til ett annet selskap, trenger jeg å ta bare to ukers kurs, ettersom jeg allerede har de to grunnleggende.

Var det vanskelig å få jobb etter endt utdanning?

Som flyvertinne må du få jobben før du starter utdannelsen. Det er det å komme seg gjennom søknadsprosessen som er utfordrende. Her skal du bestå både intervjuer og tester. Klarer du dette og får ansettelse blir du sendt på kurs og deretter rett ut i jobb.

Hva er det aller beste med jobben din?

Miljøet har mye å si, og hyggelige kolleger gjør dagen bra! Som flyvertinne omgås man hele tiden med forskjellige mennesker, og man opplever utrolig mye. Ingen dag er lik den forrige. Innimellom sover jeg i en annen by eller i ett annet land, og jeg får nok sett en del mer av verden enn hva jeg ellers ville gjort. Sist men ikke minst er det selvsagt en positiv og avgjørende faktor at jeg elsker fly og at jeg er så fasinert av det!

Og hva er mest utfordrende?

Utfordringer ombord på et fly kan være så mangt. Først og fremst er jo vi flyvertinner om bord for sikkerheten og for å hjelpe dersom noe skulle gå galt. Men ettersom det er veldig trygt å fly, er det som i realiteten er mest utfordrende og som faktisk skjer i blant, at passasjerer kan bli syke. Det er veldig ubehagelig for man vet aldri hvor alvorlig det kan være, og man er redd for at det man kan av førstehjelp ikke skal være tilstrekkelig for å kunne hjelpe.

Hva kan man forvente å tjene?

Det kommer helt an på hvilke selskap du jobber i, hvor lenge du har vært der, og hvilken stilling du har. Men å være flyvertinne er ett godt betalt yrke med mange frynsegoder. I tillegg til grunnlønn, kommer ekstra betaling for overnatting, provisjon fra salg, samt penger til diett. Verdt å nevne er også at man har mulighet til å ta med seg venner til en svært billig pris når man skal ut å reise!

Til slutt – har du noen tips til de som også ønsker å jobbe som flyvertinne?

Er dette noe man vil bli så, anbefaler jeg det på det sterkeste! Både gutter og jenter! Men du skal være forberedt på at flyvertinneyrket innholder mye hardt arbeid og ikke minst, arbeidstider utenom det vanlige. Dette er ingen åtte til fire jobb. Her må du opp klokken tre om natten for å rekke vakten på morgenflyet. Men som sagt, å være flyvertinne er en fantastisk jobb med mange positive sider og hvor ingen dag er lik den andre.

Les mer  Klikk her hvis du ønsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke.

Les mer  Søk etter flyvertinneutdanning her!


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*