Vis studentum.no som: Mobil

Engelsksstudier – Månedens student

Engelsk i London

Engelsk i London

Les mer

Navn: Marte Neergaard Sollied
Alder: 23 år
Skole: EF - Education First
Utdanning: Språkstudier - Engelsk i London

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

.

Marte Sollied Neergaard - i London med EF - Education First

LONDON, BABY!

Det var med sommerfugler i magen jeg pakket kofferten og fløy til London i april 2008 for å gå på EF-skolen i 3 uker. Allerede på bilturen fra flyplassen ønsket London meg velkommen med fyrverkeri fra the Millennium Dome! Og mens byens kjente landemerker Tower Bridge, London Eye, Big Ben og Trafalgar Square fulgte som perler på en snor, visste jeg, der jeg satt i baksetet, at denne reisen kom til å bli en stor opplevelse!

Byen er blant annet kjent for sine musikaler og jeg fikk gleden av å se "The Phantom of the Opera" på Her Majesty's Theatre. Det var en helt fantastisk opplevelse, med musikk, kostymer, scenografi og prestasjoner som gjorde meg stum av beundring, - amazing! Ellers var det bare å følge med på aktivitetsplanen som skolens aktivitetskontor satte opp for hver uke. Mye gøy å være med på! De ordnet i tillegg spesialpriser på severdigheter, museer og musikaler, og de var utrolig hjelpsomme uansett hva vi måtte lure på.

Studenthjemmet Larch Court var mitt hjem under londonoppholdet. Der bodde jeg i ei flott leilighet sammen med 6 trivelige jenter fra Italia, Thailand, Hong Kong og Kasakhstan. Det var en spennende miks av kulturer, og vi lærte mye av hverandre og om hverandre. De tre ukene jeg gikk på skolen, møtte jeg faktisk ingen fra Norge, noe jeg egentlig syns var en fordel; jeg hadde tross alt ikke reist så langt for å snakke norsk. Å snakke og gjøre seg forstått var ikke noen problem, og jeg fant fort ut at jeg var flinkere enn jeg på forhånd hadde trodd. Å snakke og lære et fremmedspråk i et land hvor språket faktisk snakkes er noe helt annet enn engelsktimer i et norsk klasserom. Og skulle ordene likevel gå litt i stå, så husk at et vennlig smil er et verdensspråk!


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*