Vis studentum.no som: Mobil

Eiendomsmegler – Månedens yrke

Eiendomsmegler

Eiendomsmegler

Les mer

Navn: Lasse Pedersen
Alder: 24
Studiested: Handelshøyskolen BI, Bachelor i Eindomsmegling
Yrke: Eiendomsmegler, Ring Eiendomsmegling, Skøyen

Hvorfor ønsket du å bli eiendomsmegler?

Under PRYO-uken i niende klasse var jeg utplassert hos et eiendomsmeglerfirma. Der fikk jeg bli med på det meste og jeg fikk ett godt innblikk i arbeidsdagen deres.  Jeg merket at det var en jobb der man er mye farten og hvor man får møte masse nye mennesker hver dag. Som en sosial og litt rastløs person passet dette meg utmerket.

Hvor studerte du?

Jeg studerte tre år på Handelshøyskolen BI, Bachelor i eiendomsmegling.

Var det vanskelig å få jobb etter endt utdanning?

Det var lett å få jobb, men ikke hvor som helst. Jeg var veldig selektiv angående hvor jeg ønsket å jobbe. Jeg ville begynne et sted som tar sine ansatte på alvor og som hjelper de å komme godt i gang. Det var også viktig for meg å jobbe for et selskap med godt renomé på Oslo Vest, samtidig som man kan selge over hele byen, samt hytter og tomter utenfor Oslo.  Jeg fikk jobb hos Ring Eiendomsmegling, Skøyen, på andre forsøk. Da på dagen.

Hva er det aller beste med jobben din?

For meg er noe av det beste med å være eiendomsmegler at man er sin egen sjef og legger dagen selv.
Videre treffer man hele tiden mye forskjellige typer mennesker og får brukt sosiale ferdigheter fremfor alt annet. Det passer meg. På bare noen timer skal man bli kjent med nye mennesker og vinne deres tillit. En bolig er ofte den største og viktigste verdien folk har. Når de velger meg fremfor tre, fem eller ti andre meglere føler man et visst press. Tilfredsstillelsen er stor når prosessen går knirkefritt, man oppnår et salgsresultat over all forventning og alle er glade. Den fantastiske følelsen av å oppnå et godt resultat for kunden er vel kanskje det aller beste med denne jobben.

Og hva er mest utfordrende?

Med all frihet man får som eiendomsmegler følger også den utfordringen det ligger i å kunne disponere tiden man er på jobb mest mulig effektivt. Det tror jeg er noe man blir flinkere til etter hvert. Disponerer man tiden optimalt kan man starte på jobb klokken ni og gå hjem klokken fire, der andre jobber overtid til syv-åtte på kvelden. Det er nok dessverre litt der jeg er om dagen.

En annen utfordring i jobben som eiendomsmegler, er at man ALLTID kan bli flinkere. Det finnes alltid forbedringspotensial og det er egentlig ingen grense for hvor bra man kan gjøre det. Man vinner eller taper. Man får et salgsoppdrag eller så får man det ikke. Kunden er fornøyd eller ikke fornøyd. Jeg liker å vinne og hater å tape. Sånn sett er dette yrket litt av en rollercoaster.

Livet er det som skjer mens man planlegger noe annet sa John Lennon. I denne bransjen møter man på mange ulike mennesker i ulike firmaer og forretningssammenhenger. Noen i mer eller mindre betydningsfulle stillinger enn andre. Man knytter hele tiden kontakter og har dermed store muligheter senere dersom man får lyst til å bytte beite. Dette er likevel ikke er noe jeg tenker på nå.

Hva kan man forvente å tjene?

I starten må man regne med å jobbe masse og tjene lite. Etter hvert jobber man fortsatt masse men tjener bedre.  Så kan man forvente å jobbe masse og tjene masse. Til slutt, om man har lykkes, jobber man normale mengder og tjener likevel ganske bra. Målet er partnerskap i et selskap som går bra, med egen assistent som gjør papirarbeid.

Dette er et yrke der jeg tror de som lykkes, er de som i utgangspunktet virkelig brenner for det de driver med, uavhengig av lønn. Jobber man målrettet, hardt og er seriøst vil salgsoppdragene tikke inn, og så vil også pengene.

Til slutt - har du noen tips til de som også ønsker å jobbe som eiendomsmegler?

Mitt tips er at man på forhånd bør sette seg inn i hvordan hverdagen som megler er, og deretter tenke gjennom hva det er som gjør at en virkelig har lyst til å starte.  Ikke vær motivert av penger, men av jobben du skal gjøre.

Man bør også være selektiv i valg av arbeidsgiver. Velg et sted som tar opplæring og inkludering seriøst. Ikke velg et sted der du kun får en pult, en telefon, en bunke med visittkort og tre måneders garantilønn. I tillegg bør man se seg ut et fast område der man ønsker å profilere seg , for deretter å bruke mye tid i nettopp dette området. Gjør deg kjent og bli kjent med menneskene som bor der. Husk, det er kunden man lever av - lov derfor aldri noe du ikke kan holde. Vær ærlig og vær deg selv. Dette lønner seg på sikt, både på jobbintervjuet som skaffer deg din første ansettelse, samt senere i karrieren.

Klikk her hvis du ønsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*