4 grunner til å utvikle dine språkkunnskaper

Drømmer du om å lære deg et helt nytt språk eller forbedre dine nåværende språkkunnskaper? Det finnes et hav av muligheter innenfor språkstudier. Les mer nedenfor!

Drømmer du om å lære deg et helt nytt språk eller forbedre dine nåværende språkkunnskaper? Å lære nye språk er både gøy og utfordrende. Det finnes et hav av muligheter innenfor språkstudier. Du kan studere språk på universitet og høgskole, folkehøyskole, via nettstudier, i utlandet eller på språkreise. Hvis du kjenner at du trenger et lite dytt i riktig retning, finner du 4 grunner til hvorfor du burde utvikle dine språkkunnskaper her.

Fleksibilitet – velg selv hvor langt studieløp du ønsker

Vil du ta en bachelorgrad i språk eller dra på språkreise? Et studieløp kan vare i alt fra noen uker til et halvår, et år eller flere år. Du velger selv hvilken type utdanning som passer for deg, og hos flere utdanningsinstitusjoner er det fleksibel studiestart. Studer fransk i Frankrike, tysk i Tyskland, forbedre engelsken i England eller meld deg på nettstudier. Valget er ditt, hva venter du på?

Du bygger på din CV og øker jobbmulighetene

Å kunne snakke flere språk er en ferdighet som ser bra ut på din CV. At du har studert språk kan vise til egenskaper som engasjement og nysgjerrighet, men det er ikke alt. Kunnskap i flere språk kan også åpne opp dørene for nye jobbmuligheter. De fleste arbeidsgivere ser på det som en selvfølge at du kan engelsk, men alle språk du snakker utover dette kan være en viktig ressurs. Dine muligheter til å studere i utlandet blir også større!

Nytt språk = nye perspektiv

Å lære seg et nytt språk innebærer mer enn bare å lære seg å snakke og skrive. Du vil også få et innblikk i landets kultur og normer som kan gi deg nytt perspektiv på livet. Du vil være i stand til å forstå mer av det som preger et land, alt fra språket til kultur, politikk og historie. Tenk også på alle bøkene, musikken og filmene du vil kunne nyte av på originalspråket.

Det blir mer gøy å reise!

Når du kan snakke med lokalbefolkningen på deres språk blir det umiddelbart mye lettere og morsomt å reise. Du trenger ikke mer enn ett kort kurs for å gjøre deg forstått og forstå enkle setninger. Du kommer langt med grunnleggende kunnskap. 

Jeg vil vite mer om språkstudier!

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser