Vis studentum.no som: Mobil

De beste sparingsappene for studenter

Av Charlotte Ringen                                                                                      
Foto: iStock                                                                                                        

I takt med digitaliseringen har det blitt utviklet mange apper som sparer folk for både tid og penger. Flere av disse er spesielt tilpasset studenter. Vi har laget en oversikt over gratis apper som bidrar til å gjøre studenthverdagen litt billigere.


Mattilbud: Finn tilbud på dagligvarer

Mattilbud er en norsk app som hjelper deg med å finne tilbud i norske dagligvarebutikker. Appen viser tilbud fra Rema 1000, Meny, Kiwi, Rimi, Joker, Spar, Coop-butikkene, Bunnpris, Matkroken, Europris, Narvesen og 7-Eleven. Med over 550.000 nedlastninger er Mattilbud en av Norges mest nedlastende mobilapper.

Dersom du eier et kredittkort med dagligvarerabatt kan du oppnå ytterlige fordeler ved å betale med kortet når du gjør dagligvarehandel. På denne måten kan du få rabatter eller en prosentandel av kjøpesummen tilbake etter endt handel.

Too good to go: Bidra til å unngå matsvinn

Too good to go er et selskap som har som mål å redusere det enorme matavfallet vi produserer. Her kan man kjøpe matretter til redusert pris rett før stengetid, og dermed bidra til å unngå matsvinn. Dette er en utmerket måte for studenter med en hektisk hverdag å spare både tid og penger. Du bestiller mat direkte gjennom appen, og kan hente bestillingen din fra en lokal restaurant, café eller et bakeri opptil en time før stengetid.

I eksamenstiden vil store deler av dagen gå med til å studere, og da vil det være ekstra viktig å spise sunt og godt for å holde fokuset oppe. Med lite tid og høy sult-faktor kan det i denne perioden derfor være ekstra nyttig å kunne gå innom en restaurant og ta med god og billig mat på vei hjem fra skolen.

Snapsale: Kjøp og selg pensumbøker

Snapsale er en app som gjør det lett for deg å kjøpe og selge brukte gjenstander. Denne appen gir deg varsler når noe du er på utkikk etter er lagt ut for salg, og kan gi andre varsler om du selv legger ut noe. Snapsale kobler kjøper og selger opp mot hverandre, men betaling og salgshåndtering er arrangert mellom partene internt.

En god idé kan være å legge ut brukte pensumbøker for salg dersom du ikke tror du vil få bruk for dem senere. Nye studenter kan dermed få billige pensumbøker, og du kan kanskje finne brukte bøker til ditt neste semester? På den måten sitter du heller ikke igjen med bøker du ikke har bruk for etter endt studie.

Prisjakt: Sammenlign priser når du handler

Prisjakt er en app som gir deg oversikt over priser og tilbud når du er ute og handler. Den gir deg varsler når et produkt du er ute etter er til salgs for et beløp du er villig til å betale. Appen sammenligner derfor prisene på spesifikke produkter i ulike butikker. Dersom du er i en sportsbutikk og ønsker å kjøpe deg et par Nike-sko, kan du enkelt sjekke appen for å se om skoene har en god pris, eller om du kan få et bedre tilbud et annet sted.

Dersom du finner en bedre pris i en annen butikk kan du forsøke å gi beskjed om dette til butikken du er i. De fleste butikker ønsker å være konkurransedyktige på pris,

Sammenlign og spar

Det er mange muligheter for å spare både tid og penger dersom du tar i bruk apper for å sammenligne priser og tilbud. Ingen ønsker å betale mer for et produkt enn det som er nødvendig, og ved å bruke mobiltelefonen din på en smart måte kan dette endelig bli en realitet!

Kilde: Samlino.no                                                                                  Publisert 24.08.2016 


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 14.08.2019

Alternativ til førstevalget

Kom du ikke inn på studiet du søkte på til høsten? Da gjelder det å bruke det kommende året på best mulig måte. Vi tipser deg om ulike valgmuligheter!

Les mer
Sist oppdatert: 27.08.2019

Slik takler du eksamensnerver

Har du eksamensangst? Vi gir deg noen uformelle og forebyggende råd for hvordan du kan takle eksamensstresset.

Les mer
Sist oppdatert: 27.08.2019

Hvordan bruke mindre penger som student

Er du en av dem som føler at pengene raskt forsvinner hver måned, uten at du helt vet hva du bruker dem på? Det er aldri for sent å ta grep!

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*