Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Hvorfor velge nettstudier?

Foto: iStock


Fordeler med nettstudier

Ny teknologi har skapt et nytt miljø for utdanning. Det har endret måten vi kommuniserer på, og det har skapt nye former for læring og undervisning. I dag kan vi både løse oppgaver, snakke med medstudenter og se forelesninger over nett.

Nettstudier er kanskje ikke den ideelle studieformen for alle, men for mange er det en unik mulighet til å oppnå graden eller utdanningen de drømmer om. Her er syv grunner til hvorfor nettstudier fortsetter å øke i popularitet.

1. Større valgmuligheter

Nettstudier tillater deg å studere det du vil, der du er. Dersom du av ulike grunner ikke kan eller ønsker å flytte på deg, kan du med nettstudier likevel velge mellom et mangfold av skoler og studieprogrammer. Flere nettskoler samarbeider med høgskoler og universiteter, og gir derfor både vitnemål og studiepoeng.

2. Fleksibilitet

Med nettstudier er utdanning blitt mer tilgjengelig. Du får en fleksibilitet helt ulik tradisjonell utdanning, og du kan planlegge fremdriften etter egen hverdag. Nettstudier kan også enkelt kombineres med jobb, familieliv eller reise.

3. Nettverk

Å studere via Internett, betyr ikke at du må studere alene. Flere nettskoler fokuserer på en virtuell interaksjon gjennom kanaler som e-post, forum og chat. Du kan derfor både diskutere, samarbeide og skape et nettverk med andre elever på studiet ditt.

4. Samlinger

Du kan også velge en kombinasjon av nettstudier og samlingsbaserte studier. På denne måten kan du studere hjemmefra med samme fleksibiltet, men samtidig få både praktiske øvelser og en gjennomgang av oppgaver som forbereder deg til eksamen.

5. Studiestart hele året

Flere nettstudier har opptak og studiestart hele året. De eneste datoene du må forholde deg til er tidspunkt for eksamen.

6. Kontakt med veileder og lærere

Nettskoler tilbyr ofte veiledning over nett. Du kan stille spørsmål til lærere og forelesere, og få den oppfølgingen du trenger underveis. Noen nettskoler tilbyr også personlig oppfølging og hjelp, i form av en egen lærer som følger deg gjennom hele studietiden.

7. Kvalitet i undervisningen

Dagens nettstudier tilbyr langt mer enn bare pensum på nett. Gjennom virtuelle klasserom kan du eksempelvis se forelesninger på video, chatte med lærere og medelever, delta i diskusjonsforum og bli del av et «team» fra første dag.

Publisert 27.02.2015


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 16.10.2019

Studentaktiviteter i Bergen

Er du student i Bergen eller vurderer å bli det? Her får du noen forslag til hva du som student kan gjøre på fritiden i byen mellom de syv fjell.

Les mer
Sist oppdatert: 28.05.2021

Ojsann! Det virker som siden har har tatt en tidlig sommerfeire!

Vi beklager, men vi finner ikke siden du leter etter. Dette kan skyldes at siden ikke lenger finnes, feilstaving eller at den er flyttet. Men ikke bekymre deg, Winston hjelper deg med å finne tilbake igjen!   Startside Utdanningstest
Les mer
Sist oppdatert: 16.01.2019

Slik unngår du å havne i skippertaksfella

Er du en av dem som alltid ender opp i skippertaksfella? Disse tipsene kan hjelpe deg med å jobbe målrettet frem mot eksamenstiden! 

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*