8 fordeler ved å studere i utlandet!

Å velge studiested er en stor avgjørelse, spesielt hvis du skal flytte til et annet land. Bli inspirert - se vår liste over fordeler ved å studere utenlands her! 

Vil du studere, men er usikker på om du skal ta utdanningen i utlandet eller ikke? Bedre forståelse for andre kulturer, et større nettverk og sterkere språkkunnskaper er bare noen grunner til at mange velger å studere utenlands. Det er en fantastisk opplevelse som vil gi deg minner for livet. Å velge studiested er en stor avgjørelse, spesielt hvis du skal flytte til et annet land. Bli inspirert - se vår liste over fordeler ved å studere utenlands her! 

Du lærer deg et nytt språk

Jo lengre tid du befinner deg i et annet land, desto bedre blir du på det lokale språket. Uansett om du har siktet på medisinstudier i Polen, språkstudier i Spania eller et semester på utveksling i USA, vil dine språkkunnskaper forbedres. Å kunne kommunisere uhindret på to eller flere språk vil alltid være en fordel.

Legg grunnmuren for en internasjonal karriere

Å søke praksis eller jobb i annet land er mye enklere om du faktisk er på plass. Ha et mål om å få så mye som mulig ut av tiden din. Tenk på at internasjonal arbeidserfaring er attraktivt for arbeidsgivere. Du kan for eksempel undersøke om skolen du studerer på samarbeider med lokale arbeidsgivere eller tilbyr praksisplass i ferier. 

Du lærer om en ny kultur

Å oppleve en ny kultur er spennende. Akkurat som med språket vil du lære mer om landets kultur jo lengre tid du er i det. Dersom du flytter til et nytt land, vil du oppleve nye kulturforskjeller, for eksempel gjennom feiring av høytider, væremåter og samarbeid på arbeidsplassen. Slike erfaringer vil være gull verdt senere i livet, både i møte med nye mennesker og i din karriere. Du vil få nye perspektiv samt en bedre forståelse for mennesker og verden. 

Et større utvalg av studier

Det sier kanskje seg selv, men hvis du åpner øynene for utdanningsmuligheter utenfor Norge, vil valgmulighetene være større. Du kan velge mellom flere utdanninger og mange ganger kan det finnes andre varianter og spesialiseringer av fagområdet du er interessert i. 

Din CV skiller seg ut

Når du studerer utenlands får du så mye mer kompetanse enn bare selve utdannelsen. Du utvikler også andre ferdigheter som for eksempel evnen til å kommunisere effektivt, skape relasjoner og være en team-player. Dette er attraktivt for arbeidsgivere, så glem ikke at disse erfaringene kan gjøre at akkurat din CV skiller seg ut i mengden.

Forandring fryder

Uansett om du begynner å studere, får en ny jobb eller flytter til en ny by, vil en større forandring føre til at du utvikles som person. Det vil oppstå situasjoner som gir deg ny kunnskap og nye måter å håndtere utfordringer på, som til slutt vil munne ut i nye muligheter. En forandring er for mange den beste måten å vokse på.

Du får venner fra andre land

Når du studerer i utlandet kan du bli kjent med mennesker fra hele verden. Dette gir deg mulighet til å skape et bredere nettverk og få internasjonale vennskapskretser. Etter studiene vil du kunne oppdage mange nye reisemål ved å besøke dine nye venner. Du vil også kunne bruke dine nye språkkunnskaper i hverdagslige situasjoner, samtidig som du får bedre forståelse for landets kultur.

Det er sinnsykt gøy!

Å studere utenlands vil gi deg minner for livet. Du vil møte mennesker du aldri hadde møtt ellers, og du vil få se steder du ikke hadde sett. Det er en uforglemmelig opplevelse – Ta sjansen!

Les mer om studier i utlandet her.

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser