Vis studentum.no som: Mobil

Studentaktiviteter i Bergen

studentaktiviteter i bergen

Av Celine Gundersen Finnøy                                                                              Foto: iStock

Er du student i Bergen eller vurderer å bli det? Studietiden handler ikke bare om å studere. Den handler om nye venner og bekjentskap, om å dyrke interesser og om å utnytte mulighetene studietilværelsen gir. Her får du noen forslag til hva du som student kan gjøre på fritiden i byen mellom de syv fjell.

Konsertopplevelser, festivaler og uteliv

Dersom du er musikkinteressert, er Bergen riktig by å studere i. Byen har et yrende kulturliv – med noe som kan passe enhver. Bergen Live arrangerer de største konsertene hvor man kan nyte enten nasjonale eller internasjonale artister på scenen. Studentkulturhuset i Bergen, Kvarteret, arrangerer flere konserter i uken, der studentene selv booker inn artister. Hulen er en studentdreven pub med fokus på rock og pop, og holder til i et tidligere bomberom under Nygårdshøyden. Gjennom året arrangeres det også flere musikkfestivaler, hvor Nattjazz på Verftet, Bergenfest på Bergenhus Festning og Festspillene i Grieghallen er de største.

Studentorganisasjoner

Ved å melde deg inn i en studentorganisasjon tilegner du deg nyttig erfaring. I tillegg får du utvidet omgangskretsen din, og du får en inngangsport til nye vennskap. I en studentorganisasjon kan du engasjere deg i noe du interesserer deg for, om det så er menneskerettigheter, miljøspørsmål eller idrett. Å delta i studentorganisasjoner er en god investering for fremtiden og noe du kan skrive på CV-en din når du senere søker etter jobb.

Benytt deg av naturen

Nærheten til fjell og hav åpner for mange naturopplevelser. I den travle studiehverdagen er det viktig med mosjon og frisk luft, og da passer det perfekt at syv fjell omkranser byen. Om du er på jakt etter den beste utsikten anbefales en tur opp Ulriken eller Fløyen. Dersom du ikke allerede har testet en av landets største turistattraksjoner kan du hoppe på Fløibanen og få en opplevelse på kjøpet. På toppen finner du et variert aktivitetstilbud og kan nyte en kopp kaffe til utsikten. Om du ønsker en krevende fjelltur etter noen lange dager med skolearbeid for å lufte hodet, anbefales turen «Over vidden» som er lett tilgjengelig både fra Ulriken og Fløyen.

Mat og drikke

Det er alltid hyggelig å drikke en kopp kaffe med studievenner eller spise en god middag ute etter gjennomført eksamen. I Bergen finner du det meste av tilbud på mat og drikke-fronten. Enten det er kaffebarer, fiskerestauranter eller barer. Å spise ute er ikke nødvendigvis hverdagskost for studenter, men heldigvis tilbyr flere av stedene studentrabatter.

Studentidrett

Når det gjelder idrett finnes det flere forskjellige studentidrettslag man kan melde seg inn i. Dette gir deg muligheten til å finne en aktivitet som passer deg, enten du ønsker å holde deg i form, være sosial eller trene på høyere nivå. Du kan trene håndball, fotball, cheerleading, racketidrett eller dansing. Studentsamskipnaden i Bergen har også et godt treningstilbud med flere forskjellige treningssentre som tilbyr blant annet squash, klatring og svømming.

Vær turist i egen by!

Dersom lommeboka begynner å bli tom finnes det aktiviteter i Bergen som ikke koster noe, eller som er svært budsjettvennlige. Du kan for eksempel spasere deg en tur i byens trange, fargerike gater og nyte synet av de gamle trehusene. Du kan besøke Bergenhus Festning og oppleve en av de eldste og best bevarte festningene i Norge. Eller så kan du ta deg en tur på Bryggen i Bergen for å vindushoppe hos de forskjellige små butikkene og kunsthåndverkerne. Akvariet i Bergen er også en attraksjon man bør være innom i løpet av studietiden. Her har de heldigvis studentrabatt, slik at man som student kan oppleve akvariets fasiliteter til en billigere penge.

Finn utdanning i Bergen her


Kilder: utdanningibergen.nout.no                                                   
Publisert: 28.11.2018


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 10.05.2017

Se de ti mest populære studiene i 2017

Søkertallet til høyere utdanning er i år rekordhøyt. Totalt registrerte Samordna opptak søknader fra 135 587 personer denne våren. Er du nysgjerrig på hvilke studier flest har søkt på?

Tags: Artikler
Les mer
Sist oppdatert: 12.09.2018

Kostnader knyttet til studenttilværelsen

Har du en idé om hvilke kostnader du vil ha som student? Se vår oversikt over typiske utgiftsposter i studietiden!

Les mer
Sist oppdatert: 12.09.2018

De beste sparingsappene for studenter

Visste du at det finnes apper som kan spare deg for tid og penger? Se vår oversikt over apper som kan bidra til å gjøre studenthverdagen litt billigere!

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*