Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Overbevis foreldrene dine om å la deg studere utenlands

hvorfor du bør studere i utlandet

(Først publisert på Educations.com)                                                              Foto: iStock

5 tips til hvordan å overbevise foreldrene dine om at du bør studere i utlandet

Du er dine foreldres "lille baby", stolthet og glede. Tanken på at du skal rømme avgårde til den andre siden av verden, for å studere i et nytt og fremmed land, kan derfor virke skremmende på dem. Når du forteller foreldrene dine at du vurderer å studere utenlands, er det ikke sikkert at de forstår hvilke muligheter og fordeler dette kan gi. I stedet velger de kanskje å fokusere på at du skal vandre rundt i den store og skumle verdenen – helt på egen hånd.

Med den rette tilnærmingen kan du imidlertid vise dem at det å studere i utlandet kan gi både akademisk suksess, bedre karrieremuligheter og en ny selvstendighet. Vi gir deg fem tips til hvordan du best kan overtale foreldrene dine om å la deg studere i utlandet.

1. Vær forberedt

Gjør grundige undersøkelser på forhånd. Skaff deg så mye informasjon som mulig om utdanningen du skal ta, universitetet du skal gå på og landet du skal reise til. Få gode karakterer på skolen, og begynn å studere språket og kulturen på forhånd. Vis foreldrene dine at det å studere i utlandet ikke er en impulsiv idé, men noe du tar seriøst og har tenkt nøye gjennom.

2. Undersøk hvilke muligheter du har for finansiering

Å studere i utlandet kan være en dyr affære. Dette kan være den første utfordringen foreldrene dine peker på, og da spesielt dersom de tenker at du forventer de skal betale for deg. Ved å presentere grundige tanker om budsjett og muligheter for lån og stipend, samt sette av penger til sparing selv, er du allerede på god vei til å ta bort noen dine foreldres bekymringer.

3. Legg vekt på fordelene

Sørg for at foreldrene dine forstår at det å studere i utlandet ikke er en fest eller en ferie, men en investering for fremtiden. Du skal reise til et fremmed land for å lære, utforske og erfare. De som snakker flere språk og har erfaring fra andre bransjer og kulturer, har en betydelig fordel i arbeidsmarkedet. Et semester (eller en lengre periode) i utlandet, kan gi deg et nytt perspektiv på studiene dine, noe som igjen kan føre til at du får bedre karakterer. Du får også sjansen til å utforske en annen måte å leve på, og du blir mer verdensvant og selvstendig.

4. Forsikre dem om at du kommer til å ta kontakt

Foreldrene dine kommer til å savne deg! Den gode nyheten er at med Skype, FaceTime, Facebook Messenger og andre sosiale plattformer, har det aldri vært enklere (og billigere) å holde kontakten med venner og familie verden over. Hvis foreldrene dine ikke bruker noen av disse plattformene, så hjelp dem med å sette det opp og lær dem hvordan å bruke det. Lag en plan for hvordan å jevnlig holde kontakt, slik at de kan vite at du har det bra, at du er trygg og at du har en god opplevelse.

5. Sett deg i deres situasjon

Sist, men ikke minst, bør du prøve å sette deg i dine foreldres situasjon. Ta hensyn til hva de føler og tenker gjennom hele prosessen. På denne måten vil du bli i stand til å forutse eventuelle reservasjoner de måtte ha, og slik kunne presentere et gjennomtenkt og fornuftig svar som kan lette frykten deres og styrke saken din.

                                                                                                     Publisert 19.04.2017

                                                                                        

Søk etter utdanning i utlandet her


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 25.03.2020

COVID-19 - Hvordan påvirkes din utdanning?

Er du usikker på hvilke konsekvenser koronaviruset kan ha for deg som student? Vi har samlet artikler, tips og råd om dette.

Les mer
Sist oppdatert: 12.09.2018

Sjekkliste for deg som skal studere i utlandet

Har du planer om å studere i utlandet? Kom i gang med planleggingen av eventyret allerede nå! 

Les mer
Sist oppdatert: 16.12.2018

Internship i utlandet

Er du en av dem som drømmer om å jobbe i utlandet? Et internasjonalt internship vil gi deg en ekte forsmak på nettopp dette.

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*