Vis studentum.no som: Mobil

Derfor bør du jobbe ved siden av studiene

jobb ved siden av studiene

I dag er det veldig vanlig å jobbe mens man studerer, og det er mange gode grunner til dette. Studierelevante jobber er blant annet en god måte å bygge opp arbeidserfaring i løpet av studietiden. Samtidig vil relevant arbeidserfaring være et løft for din CV og styrke dine fremtidige karrieremuligheter.

Mens du bygger en profesjonell og akademisk forståelse av faget ditt gjennom studiene, får du forståelse for og et innblikk i hvordan selskaper og organisasjoner fungerer i praksis. Det er en verdifull læring og en god måte å anvende teorien fra studiet.

Fordeler med en studentjobb

 • Du får arbeidserfaring i faget ditt før du har fullført utdannelsen
 • Du oppretter en kobling mellom teori og praksis i ditt felt
 • Du bygger et større nettverk innen din bransje
 • Du får forståelse for hvordan bedrifter opererer i praksis
 • Du får tilskudd til økonomien, slik at du kan ha det mer moro i hverdagen

Ulemper med en studentjobb

 • Du har mindre tid til studiene i hverdagen
 • Risiko for å miste fokus eller interesse for studiene
 • Større sjanse for å bli stresset. Derfor må du også sørge for å skape en god balanse mellom arbeid og studier

Bedriftene er på jakt etter studenter

Det er mange bedrifter i dag som tilbyr jobb til studenter under utdanning. Dette er fordi bedriftene ser nytten i å få innspill og lærdom fra de som er på skolebenken. Du vil lære mye om bedriftens praksis, og kanskje ende opp i fast stilling etter endt utdanning. Dette er en fordel for bedriftene, da du som ansatt allerede er formet til jobben du skal gjøre.

Ikke vær redd for å være spesifikk i forhold til ønsket rolle og arbeidsoppgaver i studiejobben din. Vet du for eksempel at du ønsker å jobbe med sosiale medier, eller har du allerede tenkt at det kan være spennende å jobbe i et oppstartsbedrift fremfor en mer etablert organisasjon?

Råd til deg som vil ha relevant jobb

 • Sørg for at du setter et tydelig rammeverk med sjefen din og arbeidsplassen, slik at dere begge er enige om hva som forventes av dere
 • Sørg for å si nei til sjefen din eller oppgavene hvis du merker at det tar tid fra studiet ditt. Studiet er først og fremst din heltidsjobb
 • Time Management er oppskriften - du kan enkelt sjonglere med både jobb og studier, så lenge du er flink til å balansere og planlegge tiden din
 • Ta ansvar og sørg for å be om innflytelse - jo mer innflytelse og ansvar du får - jo morsommere blir det å gå på jobb

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 24.03.2020

Hvordan studerer man effektivt hjemmefra?

Har du blitt ufrivillig nettstudent på grunn av koronaviruset, eller studerer du på nett fra før? Les våre beste tips for hvordan du kan studere effektivt og holde energien oppe i løpet av denne perioden!

Les mer
Sist oppdatert: 03.04.2020

Lån og stipend fra Lånekassen

Har du fått studieplass på en godkjent utdanning? Da kan du søke om stipend og lån fra Lånekassen. Her finner du alt du trenger å vite om krav og vilkår!

Les mer
Sist oppdatert: 01.07.2020

Ledige studieplasser høsten 2020

Det finnes fortsatt ledige studieplasser på skoler rundt om i Norge og i utlandetHer legger vi fortløpende opp skoler som melder at de har ledige plasser. Ta en titt og se om du finner noe som er interessant for deg!

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*