Vis studentum.no som: Mobil

Art Director og Grafisk Designer – Månedens yrke

Art director

Navn: Anette Herwell Andreassen

Yrke: Art Director og Grafisk Designer

Utdanning: Visual Merchandising, Interiør og Mediedesign fra Idefagskolen

Idefagskolen

ART DIRECTOR OG GRAFISK DESIGNER

Hvorfor søkte du på Visual Merchandising, Interiør og Mediedesign?

Jeg søkte på Idefagskolens Interiørdesignlinje fordi jeg hadde interiør som en stor interesse og følte at dette var et spennende studie med en spennende fagplan. Etter kort tid fant jeg ut at jeg var svært fornøyd med skolen og bestemte meg for å bygge på utdannelsen min med Visual Merchandising og deretter Mediedesign. Dette var for å få en bredere kunnskap og flere jobbmuligheter.

Hva var det beste med utdanningene du fikk på Idefagskolen?

Det beste med utdanningen på Idefagskolen er det grunnlaget jeg har fått der, som har vært avgjørende for min del i arbeidslivet. Med lærere med bred kunnskap og med fagplaner som er tilpasset markedet føler jeg meg trygg på egne prestasjoner fagmessig. I tillegg får man en samholdsfølelse mellom elever, lærere og andre ansatte ved skolen som er helt unik for Idefagskolen.

Hvor jobber du i dag og hva jobber du med?

I dag jobber jeg hos Eurosko Gruppen Norge som Art Director og Grafisk Designer. Der jobber jeg med alt fra klassisk grafisk design og webgrafikk til organisering av photshoots og prosjektplanlegging. Jeg får også tatt i bruk utdanningen min innen Visual Merchandising når jeg jobber med kampanjer og butikkmateriell. Jeg er med i et Inhouse team der mine ansvarsfelt er Eurosko Trend og DNA Shoes.

Hva er det beste og mest utfordrende i jobben som Art Director og grafisk designer?

Det beste med mitt yrke er alle spennende arbeidsoppgaver og prosjekter,  og at jeg har friheten til å være kreativ.  
Det mest utfordrende med mitt yrke er å holde meg oppdatert på utvikling i markedet, konkurrenter og trender. I tillegg er det viktig å sette av tid til å utvikle ferdigheter, lære nye teknikker og samtidig holde tidsfrister og organisere alle prosjekter.

Hvem passer en utdanning og et yrke innen mediedesign for?

En utdanning og et yrke innen mediedesign passer for deg som liker varierte arbeidsoppgaver, som liker å utfordre deg selv og som vil bruke kreativiteten din på mediebaserte platformer. Du må være engasjert og åpen for å lære; du er aldri utlært i et fag som Mediedesign.

Har du tips til andre som vil jobbe som Art Director eller grafisk designer?

Noen tips til andre som vil jobbe med det jeg gjør er: Ta i bruk de hjelpemidlene og programmene du har tilgang til på skolen, eksprimenter innen for forskjellige medier og jobb hardt for å mestre de tingene du føler du har lyst til å jobbe videre med. Ta til deg det lærerne har av kunnskap og følg med i undervisningen. En portfolio der du viser dine beste arbeider og teknikker, samt et vitnemål fra skolen vil hjelpe deg på vei inn i arbeidslivet.

Hva kan man jobbe med etter utdanning i Visual Merchandising, Interiør og Mediedesign?

Etter du har fått en utdanning i Interiørdesign kan du jobbe som konsulent i butikk, drive freelance og innrede hjem eller offentlige rom. Du kan også jobbe i store bedrifter som f.eks IKEA og diverse kjøkkenleverandører som innreder eller plantegner.

Med en utdannelse i Visual Merchandising kan du jobbe med alt fra vindusdekorasjon, butikkplanlegging til for eksempel styling av interiør til magasiner og kataloger.
Med en utdannsele i Mediedesign er jobbmulighetene mange. Du får en bred mediekunnskap der du kan jobbe med alt fra webkoding til klassisk grafisk design og du kan bli ansatt som mediekonsulent, art director, grafisk designer, webredaktør og mye mer. Spennende arbeidsplasser kan være diverse mediebyråer eller reklamebyråer, magasiner, i en inhouseavdeling på større bedrifter eller du kan jobbe som freelancer.

Hva er dine fremtidsplaner?

Mine fremtidsplaner er å jobbe meg opp en bred erfaring og gripe de mulighetene som byr seg. Takket være den utdannselsen jeg har fått ved Idéfagskolen føler jeg at jeg har mange spennende alternativer, enten det er som mediedesigner, interiørdesigner eller visual merchandiser.

Les mer Les mer om Idefagskolen

Les mer Kontakt Idefagskolen

Les mer Les flere intervjuer fra tidligere månedens yrke/månedens student

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

Kommentarer:


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*