Studere i Australia - Sydney
03 jan 2023

Studere i Australia: Studentvisum

Skal du studere i Australia i lengre enn tre måneder, må du søke om et studentvisum. Når du har takket ja til skoleplassen, vil du motta en såkalt «Confirmation of Enrollment (CoE)» fra skolen din. Dette er en bekreftelse overfor immigrasjonsmyndighetene at du er tatt opp ved et australsk lærested. Så snart du har mottatt CoE, kan du gå i gang med visumsøknaden. 

 

Finn et studium

Vil du studere i Australia? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Australia

 

Slik søker du om visum online: 

  1. Gå inn på www.immi.gov.au, trykk deretter "online services (eVisas) - visiting (incl.ETAS). 
  2. Du vil da komme inn på "Student visa Services", og her trykker du "initial student visa". 
  3. Dette tar deg til "I want to start my internet visa application now", hvor du velger "Apply online now".   
  4. Deretter går du inn på "I believe my visa application is a full fee application" og trykker "yes". 
  5. Du vil da komme inn på første siden av den ti sider lange visumsøknaden. Vær nøye med utfyllingen. 

 
Behandlingstid 

Behandlingstiden for online søknad om visum er 24-48 timer. Du kan sjekke om du har fått innvilget visumet på nettet. Har du spørsmål angående visum kan du henvende deg til Den Australske Ambassaden i Oslo. Dersom visumsøknaden din blir godkjent vil du bli tildelt et Multiple Entry Visa, som tillater deg fritt å reise inn og ut av Australia innenfor det tidsrommet ditt visum gjelder. Visumperioden avhenger av varigheten på dine studier.
 

Les mer om å være student i Australia:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

Australia er et av verdens mest populære studienasjoner. Men er det australske utdanningssystemet lik det norske, og hvordan søker du til høyere utdanning? Det får du svar på her!

Lær mer

   

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Australia? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Australia er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Australia og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i Australia. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Australia når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Australsk språk og kultur

Du har kanskje allerede besøkt Australia flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

Australias topp 5 universiteter

Australia har hele 43 universiteter og flere av dem havner høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Australia topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

 
 
Kilder: immi.gov.au

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 31.03.2022

Karriereguiden

Her finner du vår karriereguide. Du får svar på spørsmål som hvilken utdanning trenger for en jobb, typiske arbeidsoppgaver og hva yrket innebærer!

Les mer
Sist oppdatert: 27.01.2023

Studere i USA: En guide for internasjonale studenter

Skal du, eller vurderer du å studere i Nord-Amerika? Da er det en del ting som er nyttig å vite. I vår utenlandsguide om Nord-Amerika får du informasjon om alt du trenger å vite før du begynner å studere i Nord-Amerika.

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Australia: Studieopplevelser

Skal du studere i Australia har du en gylden mulighet til å oppleve et fantastisk land. Her gir vi deg våre beste råd og tips til ditt studieopphold!

Les mer