Studere i Australia - Sydney
09 jan 2023

Studere i Australia: Jobbe ved siden av studiene

Som student kan du ofte merke at pengene du får inn ikke alltid strekker til. Derfor kan det være lurt å skaffe seg en jobb ved siden av studiene for å få litt mer å rutte med. En god nyhet er at du faktisk har mulighet til å jobbe ved siden av studiene mens du studerer i Australia, selv om du er internasjonal student. Det er også flere muligheter for å søke på en praksisplass for å få relevant arbeidserfaring under studietiden.

 

Finn et studium

Vil du studere i Australia? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Australia

 

Søke om arbeidsrett 

Når du har fått innvilget studentvisum, gir det deg også lov til å jobbe 40 timer per 14, dag, noe som vil si at du kan jobbe i overkant av 80 timer i måneden eller opptil 20 timer i uken.  

Praksisplass 

Flere utdanninger inkluderer et obligatorisk praksisprogram for at du skal få din studiegrad fullført, men det er også muligheter for å få en frivillig praksisplass ved siden av studiene. Selv om disse er svært populære og vanskelig å få, er det en perfekt mulighet til å skaffe seg relevant arbeidserfaring ved siden av studiene. Noen av disse er også betalt, som selvfølgelig kommer godt med som student.   

Ekstrajobb 

Det er flere muligheter for ekstrajobb ved siden av studiene. Med et studentvisum er det i utgangspunktet ingen begrensinger på hvor du kan jobbe. Mange velger å jobbe i blant annet matbutikk, klesbutikk, kafé, restaurant eller som privatlærer. Det er flere måter å skaffe seg en deltidsjobb i Australia; du kan for eksempel bruke nettverket av lærere og andre studenter ved studiestedet, eller ulike nettsider med oversikt over ledige stillinger.

Nettsider du kan finne ekstrajobb gjennom:

  • Australian Government Job Search
  • Adzuna
  • Career One
  • Explore Jobs
  • Grad Australia
  • Seek
  • Student Job Australia
  • LinkedIn

Les mer om å være student i Australia:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

Australia er et av verdens mest populære studienasjoner. Men er det australske utdanningssystemet lik det norske, og hvordan søker du til høyere utdanning? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Australia? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Australia er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Australia og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i Australia. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Australia når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Australsk språk og kultur

Du har kanskje allerede besøkt Australia flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

Australias topp 5 universiteter

Australia har hele 43 universiteter og flere av dem havner høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Australia topp 5 universiteter her!

Lær mer

  
 

Kilder: studyaustralia.gov.au, studying-in-australia.org, trafalgar.com 

Sist oppdatert: 09 jan 2023