Vis studentum.no som: Mobil

Advokatsekretær – Månedens yrke

eCademy

Navn: Ingri Fosslund Eilertsen (30)
Yrke: Advokatsekretær
Utdanning: Administrativ koordinator med eCademy

________________________________________________________________________________________

AdvokatsekretærHvilken utdanning har du gått, og hvorfor søkte du på dette studiet?

Jeg studerte Administrativ koordinator i 2011-2012. Jeg har alltid likt administrative oppgaver,  og syntes dette studiet hørtes interessant ut. Det var og er noe mer enn bare vanlig kontorfag. Jeg fikk inntrykk av at Administrativ koordinator er tilpasset dagens arbeidsmarked, og at de ulike kursene ville gi meg den kompetansen jeg var ute etter. Jeg hadde vurdert advokatsekretær-yrket lenge, og da jeg fant dette studiet på nett så jeg at det var midt i blinken for meg.

Hva var det beste med utdanningen Administrativ koordinator på eCademy?

Det beste med utdanningen er at de fleste kursene i ettertid har vist seg svært nyttig i jobben min. Studieformen var perfekt for meg, og passer godt for de som ikke har anledning til å delta på vanlig klasseromsundervisning 5 dager i uka. Samarbeidet med lærere og skolens ledelse fungerte godt og jeg sitter igjen med et godt inntrykk av både studiet og skolen. 

Hvor jobber du i dag og hva jobber du med?

Nå jobber jeg som Advokatsekretær hos Advokatene Leiros & Olsen as i Tromsø. Vi jobber hovedsaklig med erstatningsrett (pasientskade, personskade, yrkesskade), men har også noe portefølje innen andre rettsområder, herunder forsikringsrett, trygderett og eiendom. Vi bistår skadelidte i erstatningssaker mot feks forsikringsselskaper og offentlige myndigheter som Norsk Pasientskadeerstatning, Kontoret for voldsoffererstatning og NAV. Det er en veldig spennende og variert jobb. Jeg bistår advokatene i saksbehandling, i tillegg til vanlige sekretæroppgaver som for eksempel å betjene sentralbordet, posthåndtering, handle, lage lunsj, arkivering osv. 

Hva er det beste med jobben som advokatsekretær?

Det beste med jobben er at det er så stor variasjon i arbeidsoppgavene at jeg ikke går lei. Jeg får nye og spennende utfordringer daglig. Jeg må stadig sette meg inn i nye ting, og lærer masse. Jeg vil også trekke frem kollegaene mine og ledelsen i firmaet som en av hovedårsakene til at jeg trives så godt. Jeg har gode ledere som gir meg ansvar og frihet til å utvikle meg.  Arbeidsoppgaver jeg får er utfordrende og spennende. 

…og mest utfordrende?

Det mest utfordrende (og mest spennende) faglig sett er å lære seg jus, ulike regelverk og gangen i ulike typer saker. Det er selvsagt advokatene som jobber med dette, men det er en klar fordel å lære mest mulig om dette også, da det gjør arbeidet lettere for både dem og meg.

Hvem passer utdanningen Administrativ koordinator og yrket advokatsekretær for?

Dette yrket og andre administrative yrker passer for omgjengelige personer som har evne til å jobbe i team, jobbe for andre og samtidig er i stand til å arbeide selvstendig. Det er en forutsetning at man er serviceinnstilt og en absolutt fordel å være utadvendt. Man må forholde seg til mange ulike typer mennesker, blant annet klienter, kollegaer, representanter for motparter, ansatte i offentlige instanser og domstolene. Da er det en fordel å være trygg på seg selv og ikke være redd for å snakke med folk. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne er svært viktig. Videre bør man være ryddig, en god organisator, strukturert og effektiv. Sist, men ikke minst, må man kunne være i stand til å overholde taushetsplikten. 

Jeg tror også det er en fordel at man interesserer seg for de rettsområdene firmaet driver med, og at man føler seg komfortabel med å jobbe med den type saker man skal jobbe med. Jeg føler det meningsfylt å jobbe i et firma som hjelper de som virkelig trenger hjelp, og ville nok ikke trivdes like godt med å jobbe med f.eks selskapsrett/forretningsjus. 

Har du tips til andre som vil jobbe som advokatsekretær?

Det beste tipset jeg har er å innarbeide gode rutiner fra første dag. Se på hva de andre gjør og ta til deg råd og veiledning. Etterhvert vil du kunne finne dine egne metoder og måter å utføre arbeidsoppgavene på, og på den måten effektivisere arbeidet.

Ikke si nei til de oppgavene du får. Ingen oppgaver er for små eller store, og alt du gjør kan du lære noe av.

Bruk notatblokka flittig. Skriv ned de instruksjonene du får, så slipper du å be om dem om å gjenta seg selv. Og noter fortløpende når du snakker i telefonen, skriv alltid ned navn på den du snakker med, og annet som er relevant. Dette vil hjelpe deg når du skal bringe beskjeden videre.

Ta vare på dokumenter o.l du skriver. Det vil være til stor hjelp neste gang du skal skrive noe lignende.

Hvilke andre jobbmuligheter har man etter å ha tatt Administrativ koordinator?

Du kan jobbe med det meste innen administrasjon, og antakelig mye annet også. Du kan bli sekretær i ulike bedrifter, både offentlig og privat, personlig assistent m.m. Studiet gir deg et godt utgangspunkt for videre utvikling. Studiet gir deg kompetanse innen blant annet jus, engelsk, saksbehandling/rutiner, bruk av sosiale medier og MS Office på ekspertnivå. Alt dette vil kunne være nyttig i mange forskjellige jobber, ikke bare innen administrasjon.

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg har funnet både et yrke og en arbeidsplass som passer veldig godt for meg, både med tanke på personlige egenskaper og kompetanse. Så mine framtidsplaner er å fortsette å utvikle meg og å bli enda bedre i jobben min. På sikt kunne jeg tenke meg å ta hele eller deler av kurset advokatassistent DNA, men inntil videre trives jeg godt med å bare jobbe.

Avslutningsvis vil jeg anbefale yrket Advokatsekretær til de som ønsker et variert og spennende yrke. eCademy anbefales også på det varmeste.

 Les mer Kontakt eCademy for mer informasjon om utdanningen Administrativ koordinator

 Les mer Se hele utdanningstilbudet til eCademy

 Les mer Les mer om nettstudier


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*