Vis studentum.no som: Mobil

– Veien til en innovativ jobb!

Tai Tien Huynh tar Master i Informatikk ved Høgskolen i Østfold.

Hvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Jeg søkte på Master i informatikk på Høgskolen i Østfold, fordi høgskolen er bra, særlig IT-avdelingen som er helt etter min smak. Dessuten fikk jeg et stipend for å komme til Norge og studere.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut?

Jeg synes det er gøy å studere her. Jeg går andre året på masterstudiet og jobber med masteroppgaven min. Da kan jeg bestemme hvilket tidspunkt jeg ønsker å jobbe med den. Jeg kan sitte på masterlaben her ved høgskolen og jobbe, slappe av og diskutere med andre studenter. Noen ganger går jeg rundt skolen og hilser på venner eller møter nye venner. Om kvelden trener jeg ofte i treningsstudioet på høgskolen.

Hva liker du best ved studiet?

Studiet gjør det mulig for meg å lage noe nytt og jobbe med noe jeg er interessert i. Det er et veldig godt studentmiljø, og jeg jobber f.eks. som studentassistent ved siden av studiene. 

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Høgskolen i Østfold?

Fordelen med å studere ved en høgskole er at det er lettere for faglæreren å bli kjent med studentene sine, og omvendt. Jeg vil si at nesten alle kjenner hverandre her (student – student og faglærer – student). På IT avdelingen er faglærer og ansatte veldig vennlige og hjelpsomme. De har hjulpet meg så mye!

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen?

Jeg har lyst til å få jobb som utvikler eller programmerer etter endt utdanning.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

De bør velge en linje som de virkelig liker. Tiden går så fort, så de må studere hardt og få så mye kunnskap og ferdigheter som mulig. Jeg foreslår for kommende studenter å ha i hvert fall én deltidsjobb ved siden av studiet, for da kan de forbedre sine sosiale ferdigheter. “Train hard, win easy”.

Vil du anbefale Høgskolen i Østfold til andre?

Hvis du er en som foretrekker å gjøre hva du vil, en som har mange ideer og trenger god veiledning, da kan Høgskolen i Østfold være noe for deg. Høgskolen kan gi deg motivasjon og hjelpe deg inn i en innovativ jobb!
Les mer om Informasjonssystemer - Bachelor
Les mer om Anvendt informatikk - Master
Les mer om Informatikk – design og utvikling av IT-systemer - Bachelor
Les mer om Informasjonsteknologi - Årsstudium
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*