Vis studentum.no som: Mobil

Utdanningstilbud i Trondheim

Utdanningsinstitusjoner i Trondheim

Ved å bli student i Trondheim vil du sammen med over 35 000 andre studenter ta del i Norges beste studieby. En studieby som har ambisjoner om å bli den beste i Norden. Studentene er fordelt på et universitet og tre høyskoler, som du kan lese mer om på denne siden. Uansett hvilken skole du ønsker å studere ved, vil du oppleve Trondheim som en god studieby. Trondheim har flere arenaer hvor studentene møtes på tvers av studiesteder og retninger.

Les mer på Studytrondheim.no

NTNU – Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet

NTNU er kanskje mest kjent for sin teknisk-naturvitenskapelige hovedprofil. I over hundre år har skolen stått for utdanningen av sivilingeniører i øverste klasse, men universitetet byr på så mye mer enn bare teknologiske utdanninger. For deg som er ferdig med videregående skole og leter etter hva du skal studere – finnes det over 150 studier for deg ved NTNU. Disse er fordelt over flere studieområder, med alt fra lærer- og lektorutdanning, film- og medievitenskap, medisin- og helsefaglige utdanninger – og selvsagt flere utdanninger innen teknologi.

Her følger en oversikt over de ulike utdanningsområdene:

 • Estetiske fag, kunst- og musikkfag
 • Historie, religion, kultur- og idefag
 • Idrettsfag
 • Informasjonsteknologi og informatikk
 • Lærer- og lektorutdanning
 • Matematikk og naturfag
 • Mediefag og kommunikasjon
 • Medisin, helse- og sosialfag
 • Pedagogiske fag
 • Samfunnsfag og psykologi
 • Språk og litteratur
 • Teknologi, sivilingeniør, ingeniør og arkitekt
 • Økonomi, ledelse og administrasjon

Handelshøyskolen BI

Ved å studere på BI får du en utdannelse med god anseelse både i det norske og internasjonale arbeidsmarkedet. På BI sitt campus har du både bachelorstudier og årsenheter. 1900 studenter er fordelt på åtte ulike studier, innen alt fra økonomi og administrasjon, eiendomsmegling, entrepenørskap til internasjonal markedsføring. 

Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning

Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) er den eneste høgskolen i landet som har utdanning av barnehagelærere som hovedoppgave. Og dette er absolutt en skole du bør vurdere dersom du ønsker å jobbe for å ivareta barns behov og rettigheter, samt å synliggjøre barns perspektiver i samfunnet. På DMMH er det rundt 1400 studenter fordelt på flere bachelorer innen barnehagelærerutdanning med flere spennende fagkombinasjoner samt fire masterstudier innen barnehageledelse, barnehagekunnskap, barnekultur og kunstpedagogikk, og spesialpedagogikk.

Luftkrigsskolen

Luftkrigsskolen i Trondheim passer for deg som ønsker en utdanning for Luftforsvaret og Forsvaret. Her kan du bli utdannet offiser gjennom en høyskole med fokus på ledelse og luftmakt. Skolen har fem ulike bachelorprogrammer hvor du kan utvikle deg innen akademisk kunnskap, personlig utvikling, militære ferdigheter og fysisk kapasitet.

Fagskoler

I Trondheim finnes det også flere muligheter for praktisk utdanning gjennom flere fagskoler. Gjennom fagskolene kan du få erfaring og utdanning innen alt fra fotografi, spaterapi, illustrasjon, lønnsmedarbeider, og mye mer.


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 01.03.2018

Tips til ny student i Trondheim

Som ny student har man mange spørsmål om hvordan livet som student er. Her har Study Trondheim samlet noen greie tips om hvordan man klarer seg som student i Trondheim.

Les mer
Sist oppdatert: 01.03.2018

Studentbolig i Trondheim

Å finne et sted å bo i Trondheim er enkelt – enten du vil bo med mange eller med få, sentrumsnært eller nært natur og friluftsliv. Her finner du de ulike alternativene for leie av bolig som student i Trondheim, alt etter ditt eget behov.

Les mer
Sist oppdatert: 12.03.2018

Studentfrivilligheten i Trondheim

Trondheim er frivillighetshovedstaden i Norge. Uansett hva du har lyst til å gjøre finner du en organisasjon som trenger akkurat deg. For en uforglemmelig studietid – engasjer deg! 

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*