Vis studentum.no som: Mobil

Tips til ny student i Trondheim

Levekostnader Student

Som ny student har man mange spørsmål om hvordan livet som student er. Her har Study Trondheim samlet noen greie tips om hvordan man klarer seg som student i Trondheim. Enten du er ny student eller har glemt noe finner du informasjon som er kjekk å ha her.

Les mer på Studytrondheim.no

Levekostnader

Det handler om å overleve som student! Dette er et månedlig budsjett for den gjennomsnittlige student:

Lånekassen

Studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. Du kan få inntil 106 340 kroner i basisstøtte i undervisningsåret 2017–2018, fordelt på ti måneder. Fulltidsstudenter kan få utbetalt støtte til to ekstra uker i juni 2018, som en del av opptrappingen til 11 måneder med studiestøtte. Basisstøtten utbetales som et lån, hvor 40 prosent av lånet kan bli gjort om til stipend. Bor du hjemme under studiene, har du ikke rett på å få gjort om lån til stipend. Maksimalt antall år med støtte fra lånekassen er åtte år.
Når du har fått studieplass kan du søke om stipend og lån inne på lånekassen sine nettsider. Fristen for å søke om stipend og lån er 15. november for høstsemesteret og 15. mars for vårsemesteret.

Transport i byen

Dersom du studerer på et campus utenfor sentrumskjernen kan det være lurt å ha busskort. Månedskort hos AtB koster 460,- i måneden for studenter, og rommer de fleste turer man tar i løpet av en dag. Det er også lurt å laste ned mobilappene for AtB. Én for billetter, og én for busstider.

Helse

Når du flytter til en ny by er det lurt å huske å bytte fastlege. Det kan man gjøre inne på Minhelse sine sider: minhelse.helsenorge.no/bytte-fastlege

Det kan være lurt å gjøre dette før man flytter til byen ettersom fastlege byttes ved månedsskiftet.
Du kan bruke hvilken som helst tannlege du vil. Her harSiten rekke gode ordninger for å senke prisen for deg som student.

Dersom du får behov for psykolog har Sit egne psykologer du kan snakke med. En registreringssamtale kan bestilles påSitsine nettsider. Man trenger ikke henvisning fra lege for å få en psykolog gjennom Sit.

Karriere

Det finnes mange muligheter for karriere i Trondheim etter endt studie. Inne på NTNU karriere sinenettsiderfår du tips til hvordan du skal velge utdanning og hva du kan bruke utdanningen til, i tillegg til kurs i blant annet jobbsøking og intervjutrening.
Karrieresentereti Sør-Trøndelag tilbyr gratis karriereveiledning for voksne over 19 år.


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 12.03.2018

Utdanningstilbud i Trondheim

Trondheim er en studieby som har ambisjoner om å bli den beste i Norden. Studentene er fordelt på et universitet og tre høyskoler, som du kan lese mer om på denne siden.

Les mer
Sist oppdatert: 12.03.2018

Studentfrivilligheten i Trondheim

Trondheim er frivillighetshovedstaden i Norge. Uansett hva du har lyst til å gjøre finner du en organisasjon som trenger akkurat deg. For en uforglemmelig studietid – engasjer deg! 

Les mer
Sist oppdatert: 01.03.2018

Studentbolig i Trondheim

Å finne et sted å bo i Trondheim er enkelt – enten du vil bo med mange eller med få, sentrumsnært eller nært natur og friluftsliv. Her finner du de ulike alternativene for leie av bolig som student i Trondheim, alt etter ditt eget behov.

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*