Vis studentum.no som: Mobil

– Stortrives ved Høgskolen i Østfold

Mina Helene Pettersen tar bachelorgrad i Informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold.

Hvorfor søkte du på akkurat denne utdann­ingen og skolen?

Jeg har alltid vært interessert i teknologi. Og det å ta en viss lederrolle har også falt ganske naturlig for meg. Så da jeg så at man kunne kombinere disse to så var ikke valget kjempevanskelig. Skolen har en veldig god og kjent IT-avdeling. Og det at den lå et lite stykke hjemmefra, men fortsatt nærme nok til at jeg kan dra hjem når jeg ville, var også positivt. Jeg fikk dessuten bolig på de nye studenthyblene med en gang, så det var jeg ganske glad for.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut?

Det varier ganske mye. Noen dager kan jeg ha ganske mye å gjøre med forelesninger og verv, imens andre dager er mer rolige.
­

Hva liker du best ved studiet?

Det at man står fritt til å løse oppgaver på den måten man føler er best for seg selv. Sånn er det ofte med IT-utdanninger, det finnes aldri bare én måte å løse ting på – det kommer veldig an på hva man føler seg tryggest på og hvordan man tenker. Lærerne og foreleserne er også veldig dyktige på sine områder, og det at skolen og klassene ikke er så store skaper et bedre bånd mellom studentene og nettopp de. Man har alltid mulighet til å kontakte de hvis man trenger hjelp.
­

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på­ Høgskolen i Østfold?

Jeg vil si det er ganske bra, jeg er greit fornøyd i hvert fall. I tillegg til Sudentsamfundet for hele skolen, så har IT en egen linjeforening med en god del arrangementer, blant annet bedriftspresentasjoner og sosiale sammenkomster. IT har faktisk vist seg å være kanskje den mest sosiale avdelingen, noe som kanskje overrasker en del! De nye blokkene bidrar også til et veldig godt sosialt samhold med studenter fra alle de andre avdelingene, så det er en god miks av mennesker å bli kjent med.

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanni­ngen?

Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg vil holde mest på med IT som i utvikling eller lignende, eller om jeg vil holde på mer innen prosjektarbeid.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til ­kommende studenter, hva ville det vært?

Jobb godt og hardt gjennom hele studieperioden. Dette er en av de viktigste periodene i livet ditt så make it count.

Vær aktiv i forelesninger og ellers i studiehverdagen, man lærer ekstremt mye ved å bare ha det gøy med det man lærer.

Ha det gøy! Det er helt nødvendig for at du skal kunne overleve studiene. Du finner alltid noen som har samme interesser som deg, og som du matcher med, og noen eller mange av disse er folk du vil ha med deg resten av livet.

Vil du anbefale Høgskolen i Østfold til ­andre?

Definitivt. Jeg stortrives og tror veldig mange andre som også velger Høgskolen i Østfold også gjør det. De gjør veldig mye for at du som student skal trives.
Les mer om Informasjonssystemer - Bachelor
Les mer om Informatikk – design og utvikling av IT-systemer - Bachelor
Les mer om Informasjonsteknologi - Årsstudium
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*