Vis studentum.no som: Mobil

Robin studerer arkitektur ved Kingston University

Vurderer du å studere i England? Robin Søndergaard deler sine tips og erfaringer fra Kingston University.

Jeg studerer for tiden bachelor i arkitektur ved Kingston University. Tenker du på å søke deg til England så er du på riktig vei! Jeg søkte meg inn på Kingston rett etter videregående, og har egentlig ikke angret et sekund på at jeg ikke tok et friår. For å komme inn måtte jeg ta et sommerkurs i kunst og design, og det kreves veldig ofte av utenlandske søkere at du tar et år på noe de kaller ”foundation” (du får et år i å sette deg inn i måten Kingston gjør ting på, og lærer viktige ting som hvordan sette sammen portefølje, og hvordan bruke fasilitetene de tilbyr. OBS ikke støttet av Lånekassen).Arkitekturstudiene i England består av 3 år bachelor (BA), 1 år i praksis, 2 år master (MA), og til slutt 1 år i praksis igjen. Til sammen 7 år må til for at du skal bli godkjent av RIBA (Royal Institute for British Architects).

Det skolen krever av deg er at du er motivert og villig til å gi 150 % av deg og tiden din til studiene. Kurset er et av de mest hektiske fagene, og jeg skal la være å nevne drop-out raten etter første året... Til tross for arbeidsmengden, tror jeg også at kurset er et av de mest givende og gøyeste å studere. Det spesielle med Kingston er den blandingen av kunstneriskpraktiske oppgaver og det teoretiske de tilbyr. Skolen har en av de beste workshopene for modellbygging i London, og det faktum at arkitekturfakultetet ligger i samme bygg som alle andre kunstfakultetene (mote, foto, film, fine art og mye mer) gjør det til et inspirerende sted å være. Det er stort fokus på at en utvikler det kreative i en, så i løpet av det første året bruker man nesten ikke PCer i arbeidet, din beste venn vil være, utenom skisseboken din som du alltid må ha med deg og bruke aktivt, et A1 tegnebrett supplert med en bunke blyanter og viskelær.

Jeg bor i Halls of Residence, og alle førsteårsstudenter skal i utgangspunktet få bo ett år her hvis ønskelig. Det går busser til og fra universitet, studentboligene og Kingston, selvom avstandene ikke er så store. Kingston er et vakkert sted, og det tar kun 25 minutter med tog til London.
Les mer om Ulike studiemuligheter - Kingston University
Les mer om Kunst- og designfag

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Across the Pond – studier i Storbritannia .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*