Vis studentum.no som: Mobil

Møt Peder ved Adam og Eva skolen

Navn: Peder Wallentin
Alder: 21 år

Hvorfor vAdam og Eva skolenalgte du å bli frisør?

Jeg visste ikke helt hva jeg ønsket å gjøre etter at jeg var ferdig på videregående skole. En venn av meg anbefalte Adam og Eva Skolen, og yrket som frisør virket perfekt for meg siden jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med mennesker.

Hvordan har den første tiden din som frisørstudent vært?

Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Adam og Eva Skolen fra første dag. Vi ble godt mottatt og det ble allerede da opprettet en god kontakt mellom lærere og elever. Det er en avslappet stemning ved skolen som gjør at man føler seg hjemme. Det er også folk i alle aldre her, noe jeg syntes er veldig bra. 

Har du noen tidligere frisørerfaring?

Nei, jeg hadde ingen frisørerfaring før jeg begynte på Adam og Eva Skolen annet enn at jeg hadde klippet håret på noen venner av meg. Elevene ved skolen er en blanding av de som har en del arbeidserfaring fra tidligere og de som er helt nye innen frisøryrket. Erfaring er ingen forutsetning for å bli student ved Adam og Eva Skolen.

Hvilke interesser har du og hva liker du å bruke fritiden din på?

Jeg er veldig sosial og liker å jobbe med mennesker og er glad i musikk. Som sagt hadde jeg ingen frisørerfaring fra tidligere så alt dette er nytt for meg.

Hvordan ser studiehverdagen ut?

Skoledagen starter klokken 8. De er veldig nøye med fravær her, ettersom man går glipp av verdifulle og viktige momenter hvis man ikke er til stede. Etter oppropet er det inn i salongen for å begynne å klippe. Hver time har vi 10 minutter pause. To måneder inn i utdannelsen får vi kunder, og senere er vi i praksis som lærlinger. 

Hvor ønsker du å jobbe etter endt utdanning?

Adam og Eva. Jeg trives kjempegodt her! Det skal sies at de fleste ender opp med å jobbe der man enten har praksis eller lærlingplass.

Hva er det beste med å gå på Adam og Eva Skolen?

De motiverende lærerne, den gode stemningen og studiemiljøet, samt dyktige folk. Det skjer noe nytt hver dag og man trenger ikke bruke studietiden på å lese heletiden.

Hvordan fungerer eksamen og hvor ofte har dere prøver?

Vi har prøver etter hvert moment, det vil si omtrent en gang i uken. Adam og Eva Skolen sin eksamen består av en skriftlig eksamen og fem praktiske disipliner. Når disse er gjennomført mottar vi et vitnemål og forsetter utdanningen vår som lærling. Dette resulterer i et svennebrev i frisørfag.

Hvem vil du anbefale frisøryrket til?

Det er ingen spesielle mennesker dette passer for, men det er kanskje en fordel å like mennesker siden det tross alt er det mann jobber med. Hvis du går med en ”liten frisør i magen” så er det bare å kjøre på. Det må prøves!

Hva gjør du om 10 år?

Jobber på diverse arrangementer (Oslo Fashionweek for eksempel) og freelance.Les mer om Adam og Eva Skolen

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Adam og Eva Skolen.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*