Vis studentum.no som: Mobil

Livet som student i Winchester

Drømmer du om å studere i England? Karl Christian Alvestad beskriver Winchester som et paradis på jord, et sted hvor tiden ikke går, men bare står stille.

På en stille morgen i mars som det er når jeg skriver disse linjene, så fremstår Winchester som et paradis på jord, et sted hvor tiden ikke går, men bare står stille. Skjønt denne illusjonen kan jeg med hånden på hjerte si at er den største løgn som kan sies om Winchester. Mitt navn er Karl Christian Alvestad, er 24 år gammel, og har de siste 3,5 årene vært student ved the University of Winchester. I denne tiden har jeg fullført en bachelorgrad i historie (startet i Bodø), en mastergrad i historiske studier og begynt på en MPhil/PhD i historie. Jeg tør påstå at i løpet av denne tiden har jeg lært å kjenne Winchester og universitetet meget godt. 

Byen og omgivelsene
Som Englands gamle hovedstad og hovedsete for Hampshire County er Winchester oversvømt med historie og landemerker, noe som gir byen et særegent preg hvor det gamle møter det nye og urbane. Med sine 55 puber og restauranter kan man lett finne mat og drikke for enhver smak, alt fra Michelin-stjerne-restauranter og prisbelønte puber til brune puber med særegen dekor og mye karakter. Til tross for at Winchester bare har ca. 50 000 innbyggere, har byen et levende og rikt kulturliv hvor studentene ved universitetet bidrar på mange hold. Byen har et godt tilbud med teater, kino, konserter og kulturfestivaler. Og særlig er byen preget av sin tilknytning til Jane Austen som er begravd i katedralen, og som bodde og virket bare noen få kilometer utenfor byen. Byen har også et rikt utvalg av butikker og muligheter for shopping, samt landets beste «Farmers Market» som finner sted annenhver uke (og man kan få kjøpt brunost her også). For de som ønsker mer kultur eller andre shoppingmuligheter så er det ca. 20 minutter med toget til Southampton og Basingstoke, og ca. 1 time til London, så det er en verden av muligheter.Kostnadsmessig er Winchester billig i forhold til Norge, i likhet med de fleste andre engelske byer. Ettersom man som student her er garantert hybel på campus (om man søker innenfor fristen) så greier man seg kjempefint med studielånet som man får fra Lånekassen. Faktisk kan man med litt økonomistyring greie å spare litt penger til ferien, samt leve godt og ha mye moro mens man er her. 

Studier
Etter 3 og et halvt år er det sikkert mye jeg kan si om studiene i Winchester, men det som for min del har vært det viktigste er at universitetet tilbyr en stor variasjon ifordypningsemner innen historie, samt at man ikke bare får rent teoretiske fag, men også muligheten for praktisk utfoldelse gjennom utplassering og selvstudie. Studentene vedhistoriefakultetet får også tilbud om å lære latin, samt at arkivbruk og forskningsteknikk er inkludert i studiene fra og med det andre året. Det tilbys også utveksling til Bulgaria, USA eller Japan som kan tas som en del av graden, noe som gir deg muligheten til å oppleve mer av verden mens du er ute på studie i Winchester. Og om du skulle savne norsk historie, så er ikke foreleserne her redde for å lære noe nytt så du kan alltids skrive en bacheloroppgave rettet mot det.

Livet som student
Studentlivet i Winchester er godt, for ettersom universitetet er så lite (underkant av 6000 studenter) gjør det at man lett blir kjent med andre studenter, og man får god oppfølging fra lærere og veiledere. Universitetet har mange studentforeninger, og jeg var kjapt ute med å melde med inn i «International Student Society» etter at jeg kom hit, en forening som er på turer, har filmkvelder, spiller spill, utforsker byene rundt Winchester og har sin årlige julemiddag i midten av desember.  Foreninger og idrettslag er en flott måte å bli kjent med andre studenter på, ettersom det er et møtested for studenter fra alle studieretningene og fra forskjellige nasjoner. Til gjengjeld så blir man plassert i Halls, hvis man søker hybel hos universitetet, sammen med engelske studenter, noe som hjelper integreringen inn i en engelsk hverdag. For vi bringer tross alt verden til Winchester, så både vi som internasjonale studenter og de lokale studentene skal ha muligheten til å lære mer om hverandre og forme vennskap på tvers av landegrenser. Så om du er redd for å ikke få venner, så kan du bare slappe av, Winchester er en liberal by, med mange forskjellige folk hvor alle er velkommen og akseptert. 

Hvorfor Winchester eller Storbritannia?
Hvorfor skal du velge å komme til Winchester, dette er et spørsmål jeg har stilt meg selv mang en gang, og jeg lurte veldig på om jeg tok et riktig valg med å komme til Winchesterfør jeg ankom. Men i ettertid har jeg forstått at det var kanskje det beste valget jeg noen gang har gjort. Universitetet er både moderne og gammelt, med sin over 150 år lange historie og sine toppmoderne bygninger, og at det har en vennlig og hjelpsom stab som gjør at man ikke blir en del av mengden, men en person. Man er mer enn bare et studentnummer, og dermed blir oppfølgingen mye bedre enn hvor man bare er en av veldig mange. Samtidig så har Winchester ikke blitt ”oversvømt” av nordmenn enda, så om du vil dra til utlandet og ha muligheten til og ikke ende opp i en «norsk getto», men se en del av det virkelige England, så er Winchester valget for deg. Samtidig så er skolens fagtilbud, byens kultur- og publiv, og studentorganisasjonens mange lag og foreninger nøkkelen til et suksessfylt opphold i Winchester. Hvorfor ikke ta turen på besøk å se selv? 

Pluss at for dere gutter som leser dette: ca. 70 % av studentene her er jenter… jeg sier ikke mer. 
Les mer om Humaniora, kultur- og samfunnsfag
Les mer om Språk- og områdestudier

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Across the Pond – studier i Storbritannia .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*